Salariile softiştilor din vestul ţării sfidează criza: 2.000 euro net/lună

Cel mai mare salariu pe care îl poate obţine un angajat dintr-o companie de software din vestul ţării este de 2.600 de euro brut/lună, aceasta fiind remuneraţia primită de un software architect din regiune, potrivit studiului salarial şi de beneficii AIMS Salary Map IT realizat în perioada februarie -martie 2012 pe un eşantion de 4.500 de angajaţi din Timişoara, Cluj, Sibiu şi Braşov.

„2012 este un an de normalitate pentru dezvoltatorii software. Circa 93% din companiile participante la studiu au declarat că intenţionează să crească salariile angajaţilor, cu un procent mediu de 7,5%”, a spus Şerban Mrejeru, senior consultant în cadrul firmei AIMS Executive& Consulting România.

La polul opus se află tinerii care se angajează pe poziţia de dezvoltator de software junior, care primesc, în medie, un salariu mediu de 700 de euro brut, aceştia fiind angajaţii cel mai prost plătiţi din cadrul firmelor de IT.  Având în vedere că softiştii sunt scutiţi de unele impozite, salariile nete ale acestora sunt, de regulă, cu 20% mai mici decât cele brute (nu cu 30%, cum e în cazul celorlalţi angajaţi), scrie ZF.ro.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.