EUR
4,81 RON
(+0.02%)
USD
4,43 RON
(+0.24%)
GBP
5,72 RON
(+0.7%)
CHF
4,53 RON
(+0.1%)
BGN
2,46 RON
(-0.12%)
BYN
1,98 RON
(+0.2%)
CAD
3,33 RON
(+0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.05%)
AUD
2,91 RON
(+0.63%)
JPY
0,04 RON
(+0.41%)
CZK
0,19 RON
(+0.54%)
INR
0,06 RON
(+0.13%)

 

Au fost dezvăluiţi ochelarii Google care transformă realitatea (VIDEO)

Google a făcut miercuri,4 aprilie, o primă prezentare a proiectului său de ochelari care recurg la „realitatea îmbunătăţită”, confirmând asftel zvonul că gigantul internet lucrează la această nouă tehnologie, care amestecă lumea reală cu cea virtuală, relatează 7sur7.be.

Gigantul american internet a afişat pe reţeaua sa socială Google+ un clip video care prezintă un proiect aflat încă în fază de studiu, intitulat „Project Glass”. Videoclipul îl duce pe utilizator în spatele unor ochelari înguşti, cu aspect futurist, cu mici camere video pe laturi.

Acestea permit captarea unei imagini din exterior, cum ar fi afişul la un concert, şi juxtapunerea unui strat virtual în 3D cu informaţii de pe internet, de exemplu linkul spre vânzarea de bilete la concertul respectiv.

Microfoane integrate în ochelari permit utilizatorului să apeleze, vocal, la legături spre internet, fie indicaţii de drum, previziuni meteo sau mesaje de la prieteni. „Credem că tehnologia trebuie să lucreze pentru voi, să fie prezentă când aveţi nevoie de ea şi să vă lase în pace când nu mai este cazul”, spun membrii echipei de la laboratorul Google X.

„Am făcut fotografii ale modelului pentru a arăta cu ce seamănă această tehnologie şi am realizat videoclipul pentru a arăta ce-ar putea face”, explică Google, subliniind că ochelarii cu realitate îmbunătăţită sunt încă departe de comercializare.

Motivul pentru care Google a ales „să împărtăşească astăzi aceste informaţii” este că vor „să demareze un dialog (cu publicul) şi să tragă învăţăminte din opiniile sale de valoare”. Echipa care realizează proiectul îi invită pe internauţi să propună idei pe pagina Google+.

Realitatea îmbunătăţită există cam de 15 ani, dar n-a ieşit niciodată din laboratoare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata