O sută de ani mai târziu, o navă de croazieră porneşte pe urmele Titanicului

La o sută de ani după Titanic, un vas de croazieră va pleca la rândul său duminică,8 aprilie, din Marea Britanie cu destinaţia New York, având la bord şi descedenţi ai celor care au supravieţuit naufragiului, relatează AFP şi AP.

Asemeni legendarului pachebot, Balmoral va ridica ancora din Southampton la ora 14:00 GMT, cu cei 1.309 de pasageri ai săi, exact acelaşi număr de persoane care se aflau la bordul Titanicului la 10 aprilie 1912.

Pentru a participa la această călătorie, fiecare dintre pasageri a plătit între 2.799 şi 5.995 de lire sterline, însă toate locurile s-au vândut în urmă cu doi ani. Pentru banii plătiţi, cei aflaţi la bord vor avea parte de feluri de mâncare inspirate de cele servite pe Titanic şi de o orchestră, asemeni celei care a cântat pe vas, se spune, până când a fost înghiţită de apă.

Nava Balmoral va urma acelaşi traseu cu al Titanicului, după o escală la Cherbourg, în Franţa, şi una la Cobh, în Irlanda. ‘Nu este o vacanţă, este o călătorie de amintire’, a explicat Philip Littlejohn, nepotul unui steward care a supravieţuit catastrofei. ‘Sunt sigur că bunicul meu ar fi mândru să ştie că povestea sa va fi împărtăşită de toţi pasagerii care vor efectua această călătorie’, a adăugat el.

Titanicul a lovit un aisberg la 15 aprilie 1912 şi s-a scufundat în apele îngheţate ale Atlanticului de Nord, făcând 1.514 morţi. O ceremonie dedicată memoriei victimelor va fi organizată la bordul Balmoral, în locul unde se află epava, la 14 aprilie începând cu ora 23:40, momentul în care vasul s-a lovit de colosul de gheaţă. O alta va avea loc la 02:20, ora când Titanicul s-a scufundat.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.