EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Prinţul Harry petrece sărbatorile de Paşti în judeţul Covasna

Prinţul Harry al Marii Britanii îşi petrece sărbătorile de Paşti la reşedinţa contelui Kalnoky din localitatea covăsneană Micloşoara, un conac construit in secolul al XVI-lea în stil renascentist.

Contesa Anna Kalnoky a declarat duminică,8 aprilie, că prinţul Harry se află la Micloşoara, dar nu a dat alte detalii despre programul acestuia.

Prinţul Harry se află la prima sa vizită în România, dar tatăl său, prinţul Charles al Marii Britanii obişnuieşte să vină anual în judeţul Covasna, atât la familia Kalnoky, cu care se pare că ar avea legături de rudenie, cât şi la reşedinţa sa din Valea Zălanului.

În urmă cu câţiva ani, prinţul Charles a cumpărat trei clădiri vechi de peste o sută de ani în Valea Zălanului, un cătun izolat, cu doar 150 de locuitori, care are o puternică amprentă medievală.

Departe de fastul vieţii de la palat, prinţul Charles se bucură la Valea Zălanului de lucruri simple, cum ar fi plimbările pe jos sau cu căruţa prin pădure, picnic-uri la iarbă verde, laptele proaspăt muls sau pâinea de casă coaptă în vatră.

Prinţul Charles, care este preocupat de conservarea monumentelor istorice, s-a implicat în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care o parte figurează în patrimoniul UNESCO.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata