EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Attila Korodi, propus ministrul Mediului: Sper ca activitatea mea să fie o contribuţie importantă adusă Guvernului

Deputatul Attila Korodi, propus de UDMR pentru funcţia de ministru al Mediului şi Pădurilor, a afirmat că îşi doreşte ca activitatea sa să fie o contribuţie importantă adusă Guvernului Mihai-Răzvan Ungureanu.

„Îmi face onoare această nominalizare din partea Consiliului permanent al UDMR şi a domnului preşedinte. Nu o privesc ca pe o şansă, ci ca pe o responsabilitate. Vorbim de o perioadă, până la alegerile generale, în care acest minister foarte important – cu toate elementele complexe, de la protecţia mediului până la gospodărirea apelor şi până la managementul pădurilor – să fie organizat în bune condiţii şi programul de guvernare să fie continuat în aplicarea lui cât mai profundă. Sper ca activitatea mea să fie o contribuţie importantă Guvernului Ungureanu şi viziunea mea asupra protecţiei mediului să poată să însemne un adaos în plus la ceea ce s-a întâmplat până acum”, a declarat Korodi, după nominalizarea sa.

Acesta a precizat că vor trebui continuate şi proiectele începute de fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely.

Deputatul Attila Korodi este propunerea conducerii UDMR pentru preluarea funcţiei de ministru al Mediului şi Pădurilor, a anunţat, marţi, preşedintele Uniunii, Hunor Kelemen.

„În urma propunerii făcute de mine şi de către Secretariatul general al UDMR, conform statutului, singurul nominalizat este domnul deputat Korodi Attila şi a fost votat în unanimitate în Consiliul Permanent. Eu, într-o jumătate de oră maximum, voi înainta această propunere premierului Ungureanu şi sperăm că în cursul zilei de azi, cel târziu mâine, se va face şi instalarea domnului Korodi în fruntea Ministerului Mediului”, a declarat preşedintele UDMR.

Acesta a precizat că s-a ţinut cont şi de experienţa lui Attila Korodi, care a mai fost ministru al Mediului, în perioada 2007 – 2008, dar şi de profesionalismul acestuia.

„Eu sper că acest mandat scurt, până la alegeri, va fi un mandat foarte bun. Şi, din punctul de vedere al ministerului, toate programele, proiectele care trebuie continuate vor fi continuate. În acelaşi timp, vreau să-i mulţumesc domnului ministru Borbely (Laszlo Borbely – n.r.) pentru această perioadă dificilă, din 2009 până în 2012, cât a fost în fruntea Ministerului Mediului. A dat dovadă de profesionalism şi eficienţă şi sunt convins că toţi cei care au avut şansa de a colabora cu el vor susţine acest punct de vedere”, a completat Kelemen.

Propunerea conducerii UDMR urmează să fie înaintată premierului Mihai-Răzvan Ungureanu, iar apoi preşedintele Traian Băsescu să semneze decretul de numire în funcţie a noului ministru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata