O imagine cât o mie de cuvinte: Deştertificarea planetei

Trăim într-un secol al vitezei, al graniţelor deschise, al noilor tehnologii, al metamorfozelor rapide – uneori fără înţelegerea directă a efectului pe care le au aceste elemente asupra vieţii noastre.

În acest context, organizaţii nonguvernamentale din întreaga lume îşi menţin atenţia trează, construind campanii de conştientizare a publicului cu privire la problemele care ne afectează în mod tăcut şi care transformă lumea în care trăim.

Financiarul.ro vă aduce în fiecare săptămână cele mai puternice mesaje şi cele mai convingătoare campanii internaţionale de interes social.

Conştientizarea începe, uneori, cu o imagine puternică, bine realizată, care spune o poveste.

 

Deştertificarea distruge 6000 de specii în fiecare an

Viziunea World Wildlife Fund este aceea de a construi  un viitor în care oamenii să trăiască în armonie cu natura, atrăgând atenţia asupra fenomenelor care pun în pericol biodiversitatea şi echilibrul fragil al  planetei.   

Aici, o campanie construită pe o imagine extraordinară, realizată de Contrapunto BBDO Madrid în 2011, care evidenţiază adevărul dur al efectelor deşertificării în diferitele zone ale planetei. 

Citeste si:  Artă devorată de schimbările climatice

6000 de specii dispar în fiecare an din cauza dezechilibrului produs la nivel global de diminuarea resurselor de apă şi a schimbărilor climatice.

Putem să ne imaginăm, măcar pentru câteva clipe, ce înseamnă 6000 de specii?

 

Agenţie: Contrapunto BBDO, Madrid, Spania

Directori de creaţie: Carlos Jorge, Félix Del Valle

Directori artistici / Copywriteri: Aurora Hidalgo, Raúl López

Manager client: Paco Ribera

Producători: Javier Luján, Raúl López

Executivi: Verónica Félez, Dalal Solaim

529 Cititori

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *