EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Primarul Iaşului insistă în ilegalitatea numită Palas, până la cătuşe

– Deşi pare de neconceput, ultracontroversatul proiect Palas, cu toată trena sa de faţete murdare, de aspecte negative, continuă să ţină cap de afiş în programul Primăriei ieşene. N-a fost de ajuns că proiectul a fost ilegal modificat de nenumărate ori, nu e suficient că lui Dascălu i-a făcut statul cadou în jur de trei milioane de euro, prin preluarea unei părţi a consolidării Palatului Culturii, deşi era literă de contract că trebuie s-o facă investitorul Palas, nu e plin paharul răbdării nici cu trecerea terenului din domeniul public în domeniul privat şi iarăşi în public, după răsuflarea ilegalităţi, nu e prea mult nici că hotărâri judecătoreşti au fost încălcate.

Primarul cel distrugător al Iaşului, care şi-a adus aminte să peticească drumurile la timp doar în an electoral, care a dat start unui număr halucinant de proiecte în acelaşi timp, transformând oraşul într-un şantier, se simte dator să continuie până în pânzele albe cu proiectul Palas, de parc-ar fi frate de sânge cu Iulian Dascălu.

Nu am nimic cu acest om, ba chiar îi apreciez spiritul constructiv şi faptul că, ieşean fiind, se simte legat de acest oraş şi chiar face ceva pentru acesta, dar mi se pare la mintea cocoşului că legea trebuie respectată, chiar şi de cei cu bani sau aflaţi în poziţii sociale înalte.

Ceea ce miroase rău, a hazna, din afacerea Palas pare a fi o continuă intenţie de a se recurge la tot felul de şmecherii în vederea obţinerii unor avantaje pentru dezvoltator: dimensiunea parcului verde a fost “tunsă” continuu până când nu se mai recunoaşte mai nimic din proiectul iniţial, o clădire iniţial declarată ca bloc de locuinţe a fost înlocuită cu un mall, în altă parte a “răsărit” în afara proiectului o clădire de birouri.

Cu tot scandalul mediatic, ajutat din răsputeri de Dănuţ Prisecariu, rivalul celui care a câştigat bunăvoinţa Primăriei ieşene, primarul cel neieşean şi total neiertător cu Iaşul merge înainte, ca berbecul, insistând să fie re-votat şi adus cumva în legalitate.

Oare cum îşi închipuie el că poate fi transformat în legal? Nu mai puţin de cinci clădiri au fost declarate ilegale la Palas, prin hotărâre judecătorească! Crede Nichita că are vreo şansă ca, supunând din nou la vot un proiect de hotărâre, va schimba esenţa acestui act judecătoresc?

Problema cea mai grea stă tocmai la baza maşinaţiunilor care s-au făcut pentru a se putea aproba proiectul în şedinţa de Consiliu Local Municipal: trecerea terenului în proprietate privată, de la bun început, pentru a se putea fenta regimul bunuriolor declarate proprietate publică şi a se pute încheia contractul de asociere numai cu o anume firmă. Că primarul şi papiţoii care-i servesc interesele, reuniţi în CLM Iaşi au trecut în final terenul înapoi în proprietate publică e egal cu zero.

E ca şi cum ar intra peste noi în case, cu o trupă de gorile, ne-ar viola nevestele, ne-ar trage o bătaie soră cu moartea iar la apariţia poliţiei, înlăturând complet urmele deranjului şi supunând toate victimele unor ample şedinţe de machiaj, ar spune: scuze, a fost o greşeală. Iaca, totul e la loc aşa cum a fost! Adică o golănie autentică, tratată cu o suspectă înţelegere de garantul ordinii şi aplicării legii. Apropo, oare ce-o fi având de spus DNA-ul despre acest lucru?

Una peste alta, numărul şi natura ilegalităţilor de la Palas, la care Nichita se face părtaş şi chiar autor principal sunt clare ca bună ziua şi îmbracă un aspect vădit infracţional.

Într-o ţară normală, ar fi supus unui proces penal şi, odată găsit vinovat, ar fi imediat săltat de mascaţi şi depus la loc răcoros, cu timp suficient şi multiple posibilităţi de reflecţie la ce n-a mers în planurile sale ticăloase.

La noi, e liber să facă pe guşterul, să ridice tonul şi să linguşească, să manevreze după cum îi dictează interesele. Că-i democraţie şi lipsă de responsabilitate legiferată. Ţara unde orice golan poate face legea, dar şi s-o fenteze fără să păţească nimic.

 Ion  SCUTARU

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Proprietarul spune

    D-le Scutaru, se pare ca nu stiti cum actioneaza DNA-ul!Ultima ancheta a stabilit cu dovezi certe vinovatii penali care au masluit proprietati de terenuri intabulate in fals si puse la dispozitia mult-laudatului proiect construit ilegal.Prin actiuni continuate de ilegalitate, autorizatii de constructii pe loturi si subloturi provenite din dezmembrari succesive facute la comanda, fara a respecta documentele existente si sfidand proprietarii de drept pe care i-au jefuit de terenuri, primarul a incercat fara succes o spoiala de legalitate, desfiintata de C.A.Oradea.Rezultatul raportului procurorilor este …”prescrierea”!!!
    Cine sa mai „repare” prejudiciile dovedite daca sfidarea este pe fata, cu ajutorul ochilor inchisi ai justitiei.USL-ul recent inscaunat?HaHaHa!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata