Japonia: Peste 37.000 de vehicule avariate de tsunami-ul din 2011 aşteaptă să fie reciclate

Peste 37.000 de vehicule avariate de tsunami stau grămadă în prefecturile Iwate, Miyagi şi Fukushima, în nord-estul Japoniei, la mai bine de un an de la tragedia din 11 martie 2011, a informat miercuri agenţia Kyodo.

În unele municipii precum Ishinomaki, unul dintre cele mai afectate de dezastru, aproape 13.000 de vehicule formează mormane în zona de coastă în aşteptarea reciclării, operaţiune care durează de peste un an, adaugă EFE, care preia ştirea.

În alte provincii, se aşteaptă ca procesul de reciclare să mai dureze, deoarece în multe cazuri a fost imposibilă localizarea proprietarilor după tragedia care a lăsat în urmă peste 19.000 de morţi sau dispăruţi.

Potrivit legilor nipone privind reciclarea automobilelor, autorităţile municipale trebuie să obţină consimţământul proprietarilor pentru a le procesa vehiculele avariate, iar în cazul în care nu îi pot localiza pe proprietari, trebuie să aştepte timp de trei luni după notificarea publică a reciclării.

Pentru a grăbi acest proces, guvernele locale analizează individual fiecare dintre maşinile avariate şi caută plăci de înmatriculare sau documente care să le permită să-i găsească pe proprietari.

Concret, în prefectura Miyagi s-au strâns aproape 32.000 de vehicule, în Iwate 3.200 şi în Fukushima circa 2.400, potrivit Kyodo

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.