EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Milioane de americani riscă să-şi piardă locuinţele din cauza datoriilor ipotecare

Milioane de americani riscă să-şi piardă locuinţele din cauza datoriilor la creditele ipotecare, a declarat Daniel Leigh, şeful grupului de experţi al Fondului Monetar Internaţional (FMI), care pregăteşte un raport analitic cu privire la perspectivele economiei mondiale, transmite Bloomberg.

Aproximativ 2,5 milioane de proprietari de apartamente şi case din SUA şi-au pierdut deja proprietatea. În alte 1,5 milioane de cazuri, ratele sunt plătite sistematic cu întârziere. În consecinţă, şi aceştia ar putea să-şi piardă locuinţele, a menţionat Leigh, economist în Departamentul de cercetare al FMI.

‘Sunt cifre îngrijorătoare şi pentru rezolvarea problemei ar trebui de făcut ceva’, a subliniat el, în cadrul unei conferinţe de presă, marţi la Washington.

Expertul FMI nu a precizat ce fel de măsuri se impun în această situaţie, însă în raportul elaborat în perspectiva planificatei sesiuni pentru săptămâna viitoare a Băncii Mondiale şi FMI de la Washington atrage atenţia asupra măsurilor insuficiente luate în acest sens de către administraţia preşedintelui Barack Obama.

În special, el subliniază că programul adoptat de guvernul american de a asigura acces la locuinţe ieftine este puţin încurajator din punctul de vedere al investitorilor şi prea alambicat.

Raportul FMI atrage de asemenea atenţia asupra faptului că în conformitate cu acest plan au putut fi accesate mai puţin de 1 milion de credite ipotecare.Iniţial, administraţia americană intenţiona să ajute astfel 4 milioane de proprietari, care s-au trezit într-o situaţie dificilă.

De la sfârşitul anului 2006, potrivit experţilor, circa 8 milioane de americani au fost în imposibilitatea de a-şi achita creditul ipotecar şi, prin urmare, se confruntă cu ameninţarea pierderii locuinţei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata