EUR
4,83 RON
(+0.01%)
USD
4,47 RON
(+0.15%)
GBP
5,48 RON
(+0.12%)
CHF
4,58 RON
(-0%)
BGN
2,47 RON
(-0.08%)
BYN
1,73 RON
(+0.15%)
CAD
3,14 RON
(+0.77%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,68 RON
(+0.37%)
JPY
0,04 RON
(+0.12%)
CZK
0,17 RON
(+0.42%)
INR
0,06 RON
(+0.37%)

 

Anonymous şi Adele, printre cele mai influente 100 de „persoane” din lume

Anonymous, numele generic sub care acţionează social şi politic diferiţi hackeri, se află alături de jucătorul de baschet Jeremy Lin, de cântăreaţa Adele şi de preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, pe lista celor mai influente 100 de persoane din anul 2012, conform unui top realizat de publicaţia Time, transmite AFP.

Pe această listă extrem de eclectică apar nume de artişti, oameni de afaceri, politicieni, filantropi şi alte personalităţi remarcabile din diferite domenii. În acest an pe listă se află un număr record de personalităţi non-americane (54), iar printre ele se află şi directorul general al Fondului Monetar Internaţional, franţuzoaica Christine Lagarde.

„În epoca Twitter natura influenţei se schimbă. Din acest motiv noi încercăm să-i alegem pe oamenii a căror influenţă este de durată”, explică revista Time.

În ceea ce-i priveşte pe oamenii politici, în top se află preşedintele columbian Juan Manuel Santos, preşedintele brazilian Dilma Rousseff, premierul italian Mario Monti, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele american Barack Obama, scretarul de stat Hillary Clinton şi premierul Benjamin Netanyahu. Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care apărea pe această listă în 2011, nu a mai fost menţionat.

Din domeniul sportiv pe listă se află basketbalistul american de origine taiwaneză Jeremy Lin, alături de fotbalistul argentinian Lionel Messi şi de jucătorul de tenis Novak Djokovic.

Din domeniul artistic a fost menţionată solista britanică Adele, alături de actriţa americană Viola Davis, de Rihanna şi de stilista engleză Sarah Burton, cea care a creat rochia de nuntă pentru Kate Middleton.

Catherine, ducesă de Cambridge, este la rândul ei pe listă unde se află şi sora ei, Pipa.

Pe listă se află preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, noul director general al Apple, Tim Cook, precum şi hackerii care acţionează sub pseudonimul Anonymous.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata