Naveta Discovery, pe ultimul drum spre muzeul în care va fi expusă

După trei decenii de misiuni în spaţiu, cea mai veche şi cea mai folosită navetă spaţială din flotila NASA, Discovery, şi-a început marţi ,17 aprilie, noua viaţă ca exponat de muzeu, după ce a făcut o ultimă cursă prin aer, montată pe spatele unui jumbo jet modificat special în acest scop, transmite Associated Press.

Naveta Discovery a părăsit Centrul Spaţial Kennedy marţi, în zori, pe spatele unui avion jumbo jet modificat, spre Washington, unde a devenit obiect de muzeu în cadrul colecţiilor Smithsonian.

Aproximativ 2.000 de persoane, printre care reprezentanţi ai NASA, tehnicieni ai echipelor de întreţinere dar şi VIP-uri, jurnalişti şi simpli curioşi, s-au adunat pentru a vedea plecarea navetei spre Washington.

Naveta Discovery a fost folosită în 39 de misiuni orbitale şi este prima dintre cele 3 navete rămase din flotila NASA care devine obiect de muzeu.

Naveta Endeavour va fi expusă la Los Angeles în această toamnă, iar Atlantis va rămâne la Centrul Spaţial Kennedy.

NASA a scos din folosinţă vara trecută ultimele trei navete rămase din flotila sa, după ce acestea au efectuat misiuni pe orbita circumterestră timp de 30 de ani.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata