EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Opoziţia a depus moţiunea de cenzură

Liderul grupului parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, a depus miercuri, 18 aprilie, în numele Opoziţiei, moţiunea de cenzură cu titlul „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”, la Cabinetul preşedintelui acestui for legislativ.

„Aşa cum co-preşedinţii USL au anunţat, am depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu pe cele trei subiecte. (…) Moţiunea se întinde pe 15 pagini şi este semnată de 116 deputaţi şi senatori. (…) Am păstrat un număr mare de semnături ale deputaţilor şi senatorilor pentru a avea posibilitatea ca în această sesiune parlamentară să mai putem depune o moţiune de cenzură”, a declarat Duşa.

Potrivit deputatului social-democrat, moţiunea este structurată pe trei capitole.

„În primul capitol criticăm modul în care Guvernul gestionează resursele ţării, modul în care încearcă în ghilimele spus fraudulos să vândă averea ţării, puţină, care a mai rămas.

Nu spune nimeni că nu trebuie valorificate resursele ţării, dar valorificate la preţuri care să aducă venituri României, nu la preţuri pe degeaba.

În al doilea capitol criticăm modul în care s-au alocat banii pentru primăriile USL”, a afirmat Duşa.

Al treilea capitol tratează problema Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

UDMR a pus pumnul în gură PDL şi i-au forţat să adopte acea hotărâre privind reorganizarea Facultăţii de Medicină de la Târgu Mureş şi, în principiu, să încalce acel element esenţial din Constituţie care se referă la autonomia universitară”, a precizat Duşa.

El a mai spus că, „strict matematic”, mai sunt necesare „vreo 14 voturi” pentru ca moţiunea de cenzură să treacă.
„E important semnalul pe care îl dăm pentru felul în care Guvernul Ungureanu continuă aceeaşi politică împotriva ţării şi a cetăţenilor începută de Guvernul Boc”, a adăugat Mircea Duşa, afirmând că niciun deputat PDL nu a semnat documentul.

Întrebat dacă există şanse ca moţiunea să treacă, Duşa a afirmat că „zi de zi, ceas de ceas” pleacă de la Putere câte un parlamentar.
„Până când vom ajunge să dezbatem moţiunea probabil că vor mai pleca parlamentari şi există o şansă chiar ca moţiunea să treacă vorbind matematic”, a susţinut Mircea Duşa.

El a mai spus că un calendar al prezentării, dezbaterii şi votării moţiunii urmează să fie stabilit de Birourile permanente reunite care ar trebui convocate în zilele următoare.
Despre posibilitatea ca Opoziţia să mai găsească alţi 116 parlamentari care în iunie să mai semneze pentru o altă moţiune, deputatul PSD şi-a exprimat opinia că acestea ar putea veni chiar de la deputaţi care pleacă de la PDL.

„Dacă plecările acestea sunt numeroase aşa cum s-a întâmplat în ultimele zile s-ar putea ca cele 10 semnături de care mai avem nevoie pentru a depune o nouă moţiune să le avem de la parlamentarii care pleacă de la PDL sau care nu mai vor să aibă în faţă PDL. Şi mulţi nu mai vor, vedeţi că în judeţe nu mai există PDL, sunt tot felul de asociaţii ale fluieraşilor, ale căluşarilor din Dolj, ale fluieraşilor din Dâmboviţa, ale inimilor neprihănite din Brăila şi din altă parte. În teritoriu vedeţi că PDL nu mai e”, a afirmat Duşa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata