EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Tarifele pe litoralul românesc de 1 Mai sunt cuprinse între 45 şi peste 200 de lei de persoană

Tarifele pe litoralul românesc în minivacanţa 1 Mai pornesc de la 45 de lei pe noapte de persoană într-un hotel de două stele şi ajung până la peste 200 de lei într-un hotel de cinci stele, preţuri care sunt de aproape trei ori mai mari decât cele practicate pe litoralul bulgăresc.

Potrivit Asociaţiei Litoral Delta Dunării, turistul plăteşte 45 de lei pe noapte pentru cazare fără mic dejun la un hotel de două stele din staţiunile Mamaia şi Costineşti.

La unităţile de cazare de trei stele preţurile încep de la 50 – 65 de lei de persoană pe noapte în staţiunea Eforie, de la 75 de lei la Neptun şi de la 80 – 90 de lei de persoană pe noapte în staţiunea Mamaia fiind inclus şi micul dejun.

Pentru o noapte la un hotel de patru stele din Mamaia turistul trebuie să plătească cel puţin 130 de lei.

La hotelurile de cinci stele preţurile pornesc de la 200 de lei pe noapte de persoană.

Unităţile de cazare de patru şi cinci stele au pachete mai complexe în care pe lângă cazare şi mic dejun sunt oferite servicii suplimentare de tip barbeque, spa, fitness, piscină interioară etc.

Tarifele practicate de 1 Mai pe litoralul românesc sunt de aproape trei ori mai mari decât cele de pe litoralul bulgăresc, motivul fiind preţurile mari la utilităţi şi impozite pe care trebuie să le plătească hotelierii români, după cum susţin aceştia.

”Tot ceea ce trebuie să plătească un hotelier din Bulgaria faţă de hotelierul de pe litoralul românesc este de trei ori mai ieftin. Vorbim de utilităţi, de facturile la apă, la gaze, la electricitate, de costurile cu personalul, salarii, taxe, impozite, TVA şi cu alimentaţia publică. Din calculele pe care le avem la patronate, totul este de trei ori mai ieftin în Bulgaria faţă de România”, a declarat preşedinta Asociaţiei Litoral, Corina Martin.

În minivacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc sunt aşteptaţi peste 25.000 de turişti, majoritatea optând pentru staţiunea Mamaia, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistraţi circa 20.000 de turişti.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că turiştii preferă staţiunea Mamaia pentru că aici se pot distra, fiind organizate mai multe evenimente artistice pe plajă şi în cluburi.

”Staţiunea Mamaia este plină cu turişti datorită conceptului de distracţie pe care îl promovăm, (…) că de 1 mai nu este o vreme tocmai plăcută pentru plajă şi baie, ci de plimbare şi distracţie”, a afirmat Mazăre.

Edilul Constanţei a precizat că reprezentanţii cluburilor şi hotelurilor au început să-şi ”unească forţele” pentru atragerea turiştilor şi să nu mai acţioneze separat pentru promovarea ofertelor lor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata