ALERTĂ: Top 10 alimente modificate genetic. Acum şi cu gene umane!

– Se vede treaba, raţiunile economice care au condus la părăsirea liniei tradiţionale de hibridizare şi încrucişare a soiurilor şi la abordarea optimizării lor prin alterare genetică au cântărit enorm. Într-o lume tot mai puţin preocupată de aspectele morale ale manifestărilor ei, economicul a bătut la scor siguranţa alimentaţiei.

Astfel că temerile în privinţa efectelor pe termen lung a alimentaţiei populaţiei umane sau a diferitelor categorii de animale de fermă cu plante generic denumite astăzi GMO (Genetic Modified Organisms) sau OMG (organisme modificate genetic) sunt tratate de firmele dezvoltatoare ale noilor biotehnologii, dar şi de unele guverne, ca simple speculaţii.

Asigurările producătorilor de OMG par a fi de ajuns, chiar dacă multe din studiile clinice privind consumul alimentelor produse din astfel de plante au fost doar „aranjamente” menite să îngraşe anumite conturi.

Lucrurile au scăpat demult de sub control, dacă este să ne gândim ce păţesc fermierii din statele Americii de Nord cu aceste companii producătoare de OMG, când li se întâmplă să li se încrucişeze culturile tradiţionale cu cele vecine, inginerite genetic.

 

NaturalNews.com notează că Statele Unite par a se confrunta cu o conspiraţie a trădării. Politica şi interesul personal par a face ca politicile guvernamentale să încalce cu mare uşurinţă raţiunile de siguranţă şi sănătate.

Când preşedintele Obama l-a numit pe Michael Taylor ca expert principal al FDA (Food and Drug Administration, organismul care se ocupă de medicamente şi siguranţa alimentaţiei), mari proteste s-au făcut auzite din partea consumatorilor şi a grupurilor de activism de mediu. Taylor fusese vicepreşedinte al Monsanto.

În timpul mandatului acestuia organismele modificate genetic au fost aprobate în Statele Unite fără a fi efectuate teste pentru a se vedea dacă acestea prezintă siguranţă pentru alimentaţia oamenilor.

Din cauza lipsei etichetărilor, americanii nu pot spune dacă au sau nu pe masă organisme modificate genetic. Această lipsă de informare face ca evitarea şi urmărirea alimentelor din OMG să devină aproape imposibilă.

 

Iată mai jos o listă a principalelor alimente despre care se ştie că sunt modificate genetic:

1. Porumbul – a fost modificat de natură să-şi dezvolte propriul insecticid. Monsanto a recunoscut că în SUA jumătate din culturile de porumb sunt modificate genetic. Şoarecii hrăniţi cu porumb modificat genetic au probleme de reproducere şi fertilitate.

2. Soia – modificată să reziste la ierbicide. Produse: făină de soia, tofu, băuturi de soia, ulei de soia etc. Hamsterii hrăniţi cu soia OMG au probleme de înmulţire şi o rată ridicată a mortalităţii.

3. Bumbacul – de asemenea proiectat să reziste ierbicidărilor. Mii de fermieri indieni au suferit afecţiuni ale pielii după expunerea la vata de bumbac OMG.

4. Papaya – o varietate rezistentă la un virus a fost introdusă în Hawaii în 1999. Culturile de papaya transgenică ocupă acum trei pătrimi din totalul arhipelagului Hawaii.

5. Orezul – cultura emblemă a Asiei de Sud Est a fost modificată genetic să conţină o mare cantitate de vitamina A. Se pare că există şi o varietate ce conţine gene umane (!) care e cultivată pe teritoriul Statelor Unite. China Daily, un ziar online, arată că s-au semnalat probleme serioase de sănătate publică şi mediu date de culturile de orez OMG, care dau reacţii alergice. Există şi unele temeri legate de transferul de gene.

Citeste continuarea…

Citește și
3 Comentarii
  1. Numele nu conteaza spune

    Am avut curiozitatea sa caut mai multe informatii despre „afectiunea Morgellon”, cum ii spuneti in articol. Si am gasit, e plin Internetul de fel de fel de articole despre Morgellon. O boala de natura psihiatrica, fara nicio legatura cu organismele modificate genetic. Asa ca nu mai speriati oamenii degeaba, mai bine cititi si redati informatiile corect. Fibrele alea de care spuneti ca nu sunt de origine naturala au fost analizate si sunt fibre textile. Mare minune ca au ajuns pe pielea pacientilor! Senzatiile acelea de mancarime, intepaturi, miscare pe piele, etc. au dat de altfel si numele adevarat al bolii asteia: delusional parasitosis. Oamenii respectiv au obsesia parazitilor care ii invadeaza si le umbla prin piele…cititi mai multe aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Morgellons Si, in alta ordine de idei, ar fi indicat sa precizati si articolele care demonstreaza ca organismele modificate genetic, orez, cucuruz, tomate si care or mai fi, produc efecte grave daca sunt administrate animalelor de laborator. Fara argumente stiintifice- cercetari publicate in reviste de specialitate-articolul acesta nu valoreaza nici cat o ceapa degerata. Modificata genetic sau nu.

  2. ion spune

    Noi votam impotriva ingineriei genetice ,care este viitorul in agricultura si medicina si altii dezvolta si aplica aceste tehnologii de zeci de ani Daca ne luam dupa ..specialisti,, ca autorul articolului negam chiar vacinurile care au salvat atata lume si vin astazi sa le conteste chiar oameni care se cred medici

  3. simona spune

    Exista informare si dezinformare. Dar , dupa ce citesti mai mult incepi sa inveti sa citesti printre randuri si iti cam dai seama cine e in spatele articolului . De obicei , unele articole pregatesc piata unor vaccinuri , unor medicamente , unor alimente , pentru a creste rata vanzarilor , pentru a atrage atentia cumparatorilor , dar si pentru a creea fobii fata de boli si microorganisme ( aviz hipocondrilor ), caci piata farmaceutica a fost invadata de medicamente noi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.