Ilie Sârbu (PSD): Sunt de acord cu reducerea TVA-ului la alimentele de bază

Liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat vineri că este de acord cu reducerea TVA-ului la alimentele de bază.

Întrebat ce părere are despre proiectul USL ca din septembrie TVA-ul pentru pâine să fie împărţit astfel încât 9% să ajungă la stat, iar 15% la producători, acesta a declarat că nu are informaţii cu privire la acest proiect, dar că se va documenta în acest sens.

”Eu am avut un proiect cu reducerea TVA-ului la alimentele de bază. A şi trecut prin Senat, dar s-a blocat în Cameră. (…) Sunt de acord cu reducerea TVA-ului la alimentele de bază pentru că asta mişcă economia şi ajută producătorii. Ştim bine. Au fost şi păreri susţinute cu multă tărie că o astfel de măsură ar încuraja evaziunea fiscală. Repet faptul că una e să împarţi cinci la doi şi alta e să împarţi 24 la doi. De aici, orice om îşi poate face un calcul. Reducerea TVA-ului este un lucru bun, ca idee”, a explicat Sârbu.

Acesta a adăugat că ministrul Finanţelor va trebui să exprime un punct de vedere cu privire la oportunitatea ca un astfel de proiect să fie admis în această perioadă.

”Asta depinde şi de ce spune ministrul Finanţelor, de ce fonduri sunt, ce a găsit la minister. Nu ştim încă. Nu s-a făcut un audit care să ne arate exact. Doar primele impresii care s-au făcut”, a spus acesta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.