HG de înfiinţare a facultăţii maghiare la UMF Târgu Mureş, suspendată de Curtea de Apel

Curtea de Apel Târgu Mureş a suspendat, vineri, 4 mai, executarea Hotărârii de Guvern nr. 230/2012, referitoare la înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.

Potrivit Biroului de Presă al Curţii de Apel, UMF Târgu Mureş şi o serie de persoane fizice au cerut anularea actului administrativ reprezentând HG 230/27 martie 2012, însă instanţa de judecată a suspendat executarea înfiinţării noii facultăţi în cadrul Universităţii, până la pronunţarea pe fond în această cauză.

Citeste si:  UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România

Cererea de anulare a HG 230/27.03.2012 a fost înregistrat în data de 10 aprilie pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş şi are fixat ca prim termen de judecată data de 6 decembrie.

Decizia de vineri a instanţei prevede că până atunci Hotărârea de Guvern nu poate produce efecte, întrucât aplicarea acesteia este suspendată.

Hotărârea Curţii de Apel Târgu Mureş este executorie, dar poate fi atacată cu recurs în 5 zile de la pronunţare.

Hotărârea Guvernului nr. 230/2012 privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş – publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 208, din 29 martie 2012 – vizează înfiinţarea unei noi facultăţi cu patru specializări: asistenţă generală (în limbile română şi maghiară), medicină (maghiară), Medicină (engleză) şi Farmacie (maghiară).

Citeste si:  Ponta: Vom cere luni revocarea din funcţie a Robertei Anastase; pe 17 aprilie depunem moţiune de cenzură

Prin înfiinţarea acestei noi facultăţi, UMF Târgu Mureş nu a pierdut din structură nicio specializare acreditată, urmând să funcţioneze în continuare cu liniile de predare în limba română, maghiară şi engleză.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata