Cum poţi să ieşi la pensie, chiar dacă n-ai fost angajat nici măcar o zi

– 167 de invinuiti si un prejudiciu de 2 milioane si jumatate de lei. Peste 600.000 de euro s-au scurs din Fondul de Pensii, prin intermediul unor indivizi cu relatii si „intrare” la functionari corupti.

In Romania oamenii pot iesi la pensie, chiar daca n-au fost angajati nici macar o zi.

Dintr-un buget prea sarac sa serveasca milioanelor de oameni care au muncit o viata intraga, se infrupta cei descurcareti, care contra unor sume de bani, ajutati de intermediari si de oameni din sistem, au devenit la varsta a treia pensionari cu acte in regula.

Citeste si:  Fonduri europene de 15,3 milioane euro pentru susţinerea proiectelor de cooperare transfrontalieră

Orasul Alba Iulia, in fata Tribunalului

Un grup numeros format din femei si barbati de varsta a treia, intr-un lung sir, la intrare. Majoritatea sunt padurari din zona Tarii Motilor, plus alti patroni de gatere si detinatori ai unor firme care taie si transporta lemn pe Valea Ariesului, in localitatile Horea, Albac, Scarisoara sau Garda. Toti inculpati, cercetati in libertate, intr-un urias dosar de coruptie, cunoscut pe plan local drept dosarul „mafiei pensiilor ilegale.”

Mai exact, acestia au platit unor oameni cu relatii la casele de pensii, sume mari de bani pentru a-i transforma in pensionari de lux.

Citeste si:  Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru corupţie

Intermediarii falsificau cartile de munca sau le obtineau adeverinte privind sporuri ori diplome de absolvire a liceului ca sa le creasca pensia si sa le obtina in acte vechime in munca.

Oamenii nu recunosc nici in al doisprezecelea ceas ca sunt partasi intr-un dosar de coruptie si ca au platit ca sa-si obtina pensii ilegale, nemeritate.

Ei au platit unor intermediari in jur de 2.000 de euro ca sa obtina 1.500 pana la 2.000 de lei lunar pe cuponul de pensie pentru tot restul vietii. Adica recuperau in cel mult un an spaga data pentru un dosar aparent legal. Iar cei 2.000 de euro se imparteau egal intre sase persoane din filiera – doi intermediari, trei falsificatori si o angajata de la Casa de Pensii Alba.

Citeste si:  Poliţiştii de frontieră şi cei de circulaţie, cei mai vulnerabili la corupţie

„Agatarea” clientilor dispusi sa „cumpere” pensii s-a petrecut in perioada 2008-2011, arată stirileprotv.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata