Bulgaria va construi o şosea care va lega România de Turcia

Guvernul de la Sofia a decis miercuri să construiască o şosea naţională care să lege România de Turcia, traversând teritoriul Bulgariei, a anunţat ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale, Liliana Pavlova, după cum informează AFP.

Potrivit oficialului bulgar, investiţia necesară pentru această arteră cu o lungime de 300 de kilometri va fi cuprinsă între 500 de milioane şi un miliard de euro, iar concesionarea construcţiei a fost deja abordată în discuţiile cu investitori din Qatar, China şi Oman.

Ministrul de stat pentru Afaceri Externe al Qatarului, Khaled al-Attiyah, a declarat săptămâna trecută la Sofia că ţara sa este interesată de acest proiect şi a subliniat potenţialul Bulgariei ca ţară de tranzit între Est şi Vest.

În fiecare zi, circa 7.000 de vehicule, în majoritate tiruri şi camioane, traversează Bulgaria din oraşul Ruse până la postul de frontieră cu Turcia Kapitan-Andreevo, o parte din traseu cuprinzând traversarea Munţilor Balcani.

Bulgaria încearcă să profite de fondurile europene pentru a-şi moderniza infrastructura învechită, ea dispunând în prezent de numai 500 de kilometri de austrăzi.

Citește și
1 Comentariu
  1. tu vorbesti mortaciune? spune

    bulgarii au „numai” 500 de km de autostrazi??? atunci noi ce avem?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata