Victor Ponta: Noul guvern este decis să continue reformele în justiţie

Noul guvern român este decis să continue toate reformele în sistemul din justiţie pentru a oferi o justiţie corectă şi credibilă pentru toţi cetăţenii români şi toţi partenerii noştri europeni, a declarat joi, 10 mai, la Bruxelles, premierul român Victor Ponta, după întrevederea cu preşedintele PE Martin Schulz.

”Este prima mea vizită în noua calitate şi am considerat natural să mă întâlnesc cu preşedintele Parlamentului European, instituţia cea mai democratică şi o instituţie fundamentală a UE. Martin Schulz este nu numai un prieten de-al meu de mult timp, ci şi un prieten al ţării mele, care a acţionat mereu în sprijinul statelor membre UE şi al unităţii europene”, a spus Ponta.

Citeste si:  Emil Boc anunţă că, de săptămâna viitoare, s-ar putea reduce durata de înfiinţare a unei firme

El a adăugat că România a îndeplinit toate criteriile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi a accentuat că Parlamentul European şi preşedintele acestuia au susţinut constant ţara noastră în acest demers.

Un alt subiect abordat de Victor Ponta în întâlnirea cu preşedintele legislativului european a fost utilizarea fondurilor structurale şi de coeziune, premierul român subliniind că România doreşte folosirea acestor fonduri pentru a ajuta noile state membre ale UE să aibă ”o creştere şi o dezvoltare uniformă cu celelalte ţări membre”, mai dezvoltate.

În opinia oficialului român, Europa are nevoie nu numai de măsuri de austeritate bugetară, ci şi de o nouă strategie de creştere şi creare de noi locuri de muncă.

Citeste si:  Teflonul şi alte chimicale înrudite, corelate cu artrita la femei

”Guvernul şi PSD au votat în favoarea pactului fiscal, dar de asemenea cred că pactului fiscal Europa trebuie să i se adauge o nouă strategie de creştere şi locuri de muncă. Vreau să adaug că primul lucru făcut de noul guvern, în prima zi de mandat, a fost să adopte scrisoarea de intenţie care a finalizat negocierile dintre România, FMI, CE şi Banca Mondială. (…) Aşadar, austeritate – aş prefera să spun mai degrabă disciplină bugetară -, dar cred că fără (o strategie de) creştere şi locuri de muncă disciplina bugetară nu va fi suficientă, mai devreme sau mai târziu”, a încheiat premierul român.

Citeste si:  Pot să divorţez de soţul meu (aflat în România), iar copilul să rămână cu mine, în Italia?
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close