Ioan Rus: Prioritatea Ministerului Administraţiei şi Internelor este asigurarea de alegeri corecte

Prioritatea Ministerului Administraţiei şi Internelor este asigurarea de alegeri corecte peste tot în România, a declarat, vineri, ministrul Ioan Rus, la Iaşi, unde a participat la o întâlnire regională cu reprezentanţii structurilor de ordine şi siguranţă publică din opt judeţe din zona Moldovei.

Ioan Rus a adăugat că măsurile pe care ministerul le pune în aplicare pe durata alegerilor locale sunt atât măsuri operative, de constatare şi contracarare a infracţiunilor şi faptelor care contravin legii, cât şi de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile la care se expun în situaţia nerespectării legii.

Citeste si:  Anul 2011, marcat de schimbări în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor

‘Pe partea de prevenţie sau de explicare către populaţie ceea ce înseamnă un vot corect, prezenţă la vot avem videoclipuri, avem material de propagandă pe care CNA l-a trecut la interes public, motiv pentru care nu trebuie să plătim. Mai sunt măsurile operative legate de organizarea secţiilor de votare, pază etc. Avem implicaţi zeci de mii de salariaţi ai noştri, poliţişti şi alte categorii din structurile noastre, care vor avea sarcini extrem de importante: să asigure alegeri corecte în România’, a precizat ministrul Ioan Rus.

Citeste si:  Guvernul vrea să ia "cu japca" 1.300 de euro de la fiecare firmă

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a avut vineri o întâlnire regională cu reprezentanţii structurilor de ordine şi siguranţă publică din judeţele Iaşi, Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea. Întâlnirea s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, cu uşile închise.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close