Victor Ponta: Nu am luat banii pedeliştilor să-i dau primarilor USL

Banii care vor fi luaţi înapoi de Guvern de la administraţiile locale nu vor fi redistribuiţi către primarii şi preşedinţii de consilii judeţene ai USL, ci vor fi folosiţi pentru pensii şi salarii, a afirmat vineri, 11 mai, la Alexandria, premierul Victor Ponta.

„Este dreptul Guvernului care acordă bani, a fost Guvernul Ungureanu, dar tot al Guvernului României, acum condus de mine, să oprească risipirea banilor publici în campania electorală. Vreau să precizez încă o dată, eu nu le-am luat banii pedeliştilor ca să-i dau la primarii sau preşedinţii de consilii judeţene ai USL, ci pur şi simplu îi pun înapoi la buget, tocmai pentru a da la pensii, la salarii”, a declarat Ponta.

Citeste si:  Ponta: Guvernul caută un investitor pentru un proiect de miliarde de euro la Tarniţa

Primul ministru a mai afirmat, în acelaşi context, că actul normativ prin care s-a decis returnarea fondurilor alocate de fostul Guvern este prefect legal, existând un precedent în anul 2008.

„Ordonanţa prin care am oprit folosirea banilor pe care domnul Ungureanu i-a dat pentru campania electorală primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene PDL este o ordonanţă copiată practic, ca text, după ordonanţa emisă în decembrie 2008 de către primul ministru Emil Boc. Acea ordonanţă a fost atacată şi în instanţă şi la Curtea Constituţională şi a fost declarată de toată lumea ca fiind legală”, a precizat Ponta.

Citeste si:  Premierul Ponta: În noiembrie vom avea cel mai frumos Teatru Naţional din Europa

Liderul PSD Victor Ponta a participat vineri, alături de preşedintele PNL Crin Antonescu şi preşedintele PC Daniel Constantin, la un miting electoral desfăşurat la Alexandria cu ocazia lansării candidaţilor USL din judeţul Teleorman la alegerile locale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata