EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Kelemen (UDMR): Vom ataca în contencios OUG prin care se retrag banii alocaţi primăriilor

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că Uniunea va ataca în contencios-administrativ ordonanţa de urgenţă a guvernului Ponta prin care au fost retrase sumele alocate primăriilor şi consiliilor judeţene din fondul de rezervă al guvernului.

„În aceste câteva zile de când guvernul USL a fost instalat, cel puţin deciziile luate arată că lucrurile nu merg în direcţia cea bună. Şi dacă mă gândesc doar la ce s-a întâmplat cu ordonanţa de urgenţă prin care alocările bugetare vor fi retrase sau va încerca guvernul să le retragă ne arată că acest guvern nu este preocupat de comunităţile locale, ci de altceva – nu ştiu exact de ce. Noi vom ataca în contencios-administrativ această OUG, fiindcă eu consider că există resurse bugetare să dai şi pentru alte comunităţi, pentru a plăti arierate, pentru a continua proiecte europene, pentru că aceste resurse financiare, alocările bugetare sunt ale comunităţilor locale, nu sunt ale guvernanţilor. De aceea nici nu pot accepta ca printr-o OUG să fie blocate conturile şi să fie retrase aceste fonduri”, a spus liderul UDMR.

Potrivit lui Kelemen Hunor, alocările făcute de guvernul Ungureanu nu au fost pe criterii politice, ci pe baza necesităţilor.

„N-a fost nicio împărţire politică. Eu nu am numărat primăriile şi cine conduce primăriile. Eu cred în continuare că pentru orice comunitate locală unde există proiecte europene, unde există arierate se pot găsi resurse financiare fără să ţii cont de culoarea politică a primarului. În 2009 au fost alocări la fel de substanţiale, când PSD era la guvernare; n-am văzut nici un protest din partea lor şi nici noi nu am protestat, fiindcă eu eram convins că banii se duc către comunităţile locale, nu în buzunarul primarului. Nu sunt banii guvernanţilor, sunt banii contribuabililor”, a explicat Kelemen.

Preşedintele UDMR este de părere că guvernul Ponta ar trebui să aloce acum bani şi pentru comunităţile care nu au primit data trecută, spunând că există resurse financiare suficiente în acest sens.

„Acum guvernul are posibilitatea de a aloca resurse pentru aceste oraşe (conduse de primari PSD – n.r.), nu să retragă banii alocaţi, pentru că există în buget bani pentru a susţine proiectele cu fonduri europene şi pentru a plăti arieratele. Cel puţin din punctul meu de vedere, modul de a acţiona este să dai şi acolo unde mai există necesităţi, nu să iei de la cei care au primit. Asta ar fi o abordare corectă din punctul nostru de vedere”, a mai spus Kelemen.

Liderul UDMR a fost prezent sâmbătă, la Bistriţa, la lansarea candidaţilor Uniunii pentru alegerile locale din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata