Kevin Costner a câştigat un proces împotriva unei artiste căreia îi comandase sculpturi de bizoni

Celebrul actor american Kevin Costner a câştigat un proces împotriva unei artiste căreia îi comandase 17 sculpturi gigantice de bizoni şi războinici indieni pentru un complex de lux pe care intenţiona să-l decoreze în stilul filmului său ‘Dansând cu lupii’, relatează AFP.

Curtea Supremă a statului american Dakota de Sud i-a dat câştig de cauză actorului în procesul pe care acesta l-a intentat artistei Peggy Detmers, potrivit unei surse judiciare.

La începutul anilor 1990, Kevin Costner plănuia să construiască un complex de lux denumit ‘The Dunbar’ pe proprietatea sa din Dakota de Sud, statul unde s-a filmat ‘Dansând cu lupii’ în 1990. Actorul i-a comandat lui Peggy Detmers 17 sculpturi în bronz reprezentând bizoni şi războinici indieni. Proiectul n-a fost realizat niciodată, dar sculpturile au fost amplasate pe o altă proprietate a lui Costner.

Citeste si:  Centrul de Cultură "Constantin Brâncuşi" din Gorj şi-a lansat site-ul oficial

Artista, care a fost plătită în total cu 310.000 de dolari pentru sculpturi, a depus plângere împotriva actorului în 2008, susţinând că nu şi-a dat acordul ca operele sale să fie amplasate într-o altă locaţie. Ea reclama ca sculpturile să fie revândute, artistei revenindu-i în acest caz, în virtutea termenilor contractului încheiat cu actorul, 50% din preţul vânzării.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata