EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Dacii – Adevăruri tulburătoare: un documentar despre originea poporului român care răstoarnă istoria

– O ipoteză şocantă ar putea schimba esenţial concepţia legată de modul în care s-a format poporul român. Un grup de cercetători susţine că dacii şi romanii ar avea strămoşi comuni, iar limba pe care o vorbim nu este nici pe departe limba impusă de cuceritorii Daciei.

Un documentar controversat despre originea poporului român lansat pe Youtube a declanşat o adevarată isterie. Documentarul „Dacii-Adevăruri tulburătoare” a strâns peste 400.000 de vizualizări, aproape 850 de comentarii şi peste 4.970 de like-uri, scrie România Liberă.

Filmul de 53 de minute expune teoria conform căreia românii se pot considera urmaşii dacilor, decât ai Romei. Autorii documentarului susţin că romanii şi dacii au strămoşi comuni şi că Dacia nu a fost romanizată în modul susţinut de teoriile oficiale. Ei au anunţat că vor mai publica anul acesta lucrări ştiinţifice care vor revoluţiona istoria noastră veche.

Studiul spune că tracii au ocupat o mare parte din Europa, având Marea Neagră în centrul zonei lor de dominaţie. Din această zonă s-ar fi desprins cei care au înfiinţat Roma, de unde ar rezulta că nu noi suntem urmaşii romanilor, ci o parte dintre romani sunt urmaşii tracilor.

„Stăpânirea romană care a durat vreo 150 de ani nu putea să disemineze noua limbă, aşa cum pui sifon în vin, pe un areal de 6 ori mai mare, pentru că n-au ajuns niciodată romanii la Hotin, dincolo de Nistru şi totuşi aia de unde ştiu, cum de au învăţat, ca să nu mai vorbim că au stăpânit Palestina secole întregi şi nimeni nu vorbea acolo latina“ a spus generalul Nicolae Spiroiu, fostul ministru al Apărării Naţionale.

„Peste noapte nu doar teritoriul cucerit învaţă limba latină, dar şi 80% din teritoriul Daciei, care nu aflase că au sosit romanii, uită limba lor şi vorbesc latina“, a spus dr. Napoleon Săvescu, directorul fondator al Dacia Revival Internaţional Society. Documentarul se bazează pe un studiu de paleogenetică realizat la Institutul de Biologie Umană al Universităţii din Hamburg, Germania.

Dupa cum veti constata, dovezile stiintifice la care se face referire si argumentatia bazata pe izvoare istorice autentice, aduc informatii inedite si extrem de valoroase, capabile sa determine o rescriere a istoriei acestui popor.

Toate acestea sunt sustinute de personalitati si specialisti care merita cu adevarat sa fie ascultati: General (rez.) dr. Mircea Chelaru (fost Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane), Dr. Napoleon Savescu (director fondator al Dacia Revival International Society), General (rez.) Nicolae Spiroiu (fost Ministru al Apararii Nationale), Prof. dr. Mihai Popescu (Biblioteca Militara Nationala), Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald (directorul Institutului de Biologie Umana al Universitatii din Hamburg, Germania), Dr. Georgeta Cardos (cercetator stiintific biolog specialist genetica – Institutul Victor Babes), Prof. doctorand Sebastian Stanculescu (paleografie si antropologie culturala).

Citește și
11 Comentarii
 1. Ego Zenovius spune

  Este o diversiune toata agitatia asta.
  – unde este limba galilor din Franta? Francezii sunt numai urmasii galilor?
  – unde sunt cei care vorbeau latina clasica din peninsula Italica? De de dialectul din nordul Italiei a devenit limba oficiala a Italiei?
  Limba vorbita si civilizatia se pot raspandi dincolo de aria initiala, mai ales daca este o limba de comunicare intre populatii diferite (America, Canada, Australia, Brazilia, Argentina).

 2. Fanica spune

  Latinii si dacii au inaintasi comuni. Potrivit legendei, Enea din Troia (trac, precum Alexandru cel Mare din Macedonia) a infiintat Roma, prin urmasii sai.

 3. ISTORIC spune

  Articolul acesta este o rusine bazata pe idei nefondate.
  Este un intreg proces interpretarea faptelor istorice, nicidecum o astfel de abordare nu pare a avea o cauzalitate. P
  ersoanele din domeniu stiu despre ce vorbesc, iar cei care vor doar sa atraga publicul prin invaluirea faptelor cunoscute in mister pentru faima, sa-si utilizeze timpul pentru ceva mai productiv!

 4. alt istoric spune

  Articolul acesta este bazat pe idei foarte bine fondate.
  Este un întreg proces de interpretare a faptelor istorice. Persoanele din domeniu știu despre ce vorbesc, iar cei care vor doar să-l conteste, să-şi utilizeze timpul pentru ceva mai productiv!

 5. mel spune

  Teoria este foarte veche, n-a fost formulata odata cu filmuletul de pe YouTube… Fireste, in discutia specialistilor exista argumente interesante. Cert e ca… nimic nu e cert, insa. Nu mai incercati voi sa descoperiti acum roata…

 6. George spune

  Cand de multa vreme cercetatori straini sustin aceeasi pozitie ca cea din acest documentar, iata ca se intampla sa avem si noi „curajul” sa spunem adevarata istorie. Personal nu inteleg ‘istoricii’ care ne indica o evolutie falsa a poporului si culturii dacilor. ‘Istoricii’, care considera ca in cartea de istorie trebuie introdusa Andreea Esca (nimic personal cu vedeta) in locul dacilor, ar trebui trimisi la tratamente, caci Academia (ce-o mai fi si de asta?) n
  Cand va fi oare accesibila gruparea intregii informatii, disponibila pe multiple surse, privind poporul si imperiul dac ? Tupeul revendicatorilor mai nou veniti in aceste locuri nu a cunoscut limitie, iar academicienii nostri sunt ‘la cules’.
  Propun initierea unui program national de sustinere financiara (caci a mai fost ‘Un leu pentru Ateneu’) in vederea popularizarii adevarului despre daci (evident fara implicarea Academiei si a Guvernului).

 7. Mario 71 spune

  Un nebun arunca o piatra in balta si zece cuminti n-o pot scoate.

 8. mel spune

  Subiect de reflectie: care este cel mai bun argument ca dacii au adoptat limba CUCERITORILOR romani? Raspuns: uitati-va la „dacusorii” de acum, din zilele noastre… Ii vedeti cum adopta cu entuziasm limba CUCERITORILOR americani? Evident ca-i vedeti, doar la fel faceti si voi! Ei, si dupa asta se cunoaste ca suntem urmasii dacilor…

 9. curiosul spune

  am citit comentariile de aici…si e pacat: suntem practic intr-un razboi continuu de mai bine de 2000 ani, cu predilectie s-a accentuat fara seaman si intr-un mod nemaivazut pana acum, in ultimii 20 ani. Lucrul asta, dovedeste ca TIMPUL PTR RENASTREA SPIRITUALA A ROMANIEI, este extrem de aproape.Nu bat campii, unele lucruri pe care le stiu, imi dai dreptul de a afirma asta.Nu pot spune cu precizie data, o varianta ar fi anul 2012-august… data de inceput. Toti cei care ati citit legendele despre daci, sa stiti ca au mai mult decat un „sambure” de adevar. Am ramas extrem de putini …daci la numar, daca scadem numarul minoritarilor, nu suntem mai mult de 10 milioane… Insa…chiar daca va ramane si doar unul singur, DACIA nu va pieri! Oricum…cred si sper, ca 2012, va fi anul RENASTERII, A ADEVARULUI.

 10. ion spune

  Adevarat.Noi suntem aici dintotdeauna.Nu suntem popor migrator.Suntem un popor frumos si avem o credinta in suflet care e departe de credinta la care am aderat,aproape cei nouazeci la suta din locuitori.Romanii nu ne-au putut impune credinta lor,dar si-au impus-o altii.Noi am acceptat-o ca pe ceva mecanic ca pe niste obiceiuri.Dar in sufletul nostru credinta e intr-un Dumnezeu plin de lumina si nu intuneric,intuneric care dainuie in bisericile noastre.Mersul la biserica inseamna mai mult socializare pentru multi dintre noi.Credinta din sufletele noastre e alta.

 11. bir spune

  de unde sinteti voi din totdeauna? sinteti ciobani veniti din albania cu oile,fiindca dupa plecarea romaniilor au ramas pasuni libere,pentru care nu trebuia platit,cum a venit becali cu oile din albania,ciobani ati fost si ciobani ati ramas

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata