EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Ministrul Agriculturii: Trebuie stimulat mai mult sectorul zootehniei

Sectorul zootehnic trebuie stimulat mai mult în perioada următoare, pentru că în ultimii ani zootehnia a fost, din păcate, ‘Cenuşăreasa’ agriculturii româneşti, a declarat duminică la postul public de televiziune ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

‘Sunt foarte mulţi investitori străini care vin şi creează o direcţie în România. Am vorbit de foarte multe ori, dincolo de ceea ce înseamnă laptele – vaca de lapte este o tradiţie în România, să dezvoltăm vaca de carne şi acest lucru trebuie stimulat’, a spus ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a participat duminică la Mogoşoaia (Ilfov), în Curtea Palatului Brâncovenesc, la expoziţia naţională ‘Zilele Crescătorului de Taurine’.

Pe de altă parte, a spus ministrul, trebuie intervenit şi la tehnologiile de producţie.
‘De multe ori, nu neapărat în zootehnie, dar în alte sectoare, ne uităm de ce produsele pe care le importăm sunt mai ieftine. Dincolo de ceea ce se întâmplă în hipermarket-uri şi costul de producţie din România este ceva mai ridicat şi trebuie să îmbunătăţim tehnologia‘, a mai spus oficialul guvernamental.

Daniel Constantin a menţionat şi că Ministerul Agriculturii intenţionează să implementeze, în următoarele şapte luni, un program care vizează dezvoltarea sistemului de irigaţii şi că în aceste zile, împreună cu ministrul Leonard Orban, va face cererea către Comisia Europeană pentru ca zona de irigaţii să figureze ca obiectiv de finanţare din fonduri structurale de la UE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata