SUA:150.000 de dolari despăgubire şi 1.000 de dolari pe lună până la majorat pentru un copil adoptat şi apoi abandonat

O americancă care a renunţat la băiatul adoptat din Rusia, trimiţându-l înapoi la Moscova, este obligată să plătească zeci de mii de dolari în sprijinul copilului, informează Daily Mail.

Torry Hansen va trebui să plătească o sumă forfetară de 150.000 de dolari pentru copilul pe care l-a numit Justin şi pe care ulterior l-a abandonat, precum şi câte 1.000 de dolari pe lună până când acesta va deveni adult.

Conform deciziei unei instanţe din Statele Unite, pronunţată joi, Hansen trebuie să înceapă plăţile în luna iunie şi să continue până când băiatul, care are acum 10 ani, va împlini 18. Cei 150.000 de dolari reprezintă despăgubiri pentru încălcarea contractului, onorarii juridice şi de sprijin pentru băiat.

Citeste si:  Ucraina refuză să plătească preţul gazelor cerut de Rusia

Hansen l-a trimis pe Artem Saveliev înapoi în Rusia în aprilie 2010, cu o scrisoare în care afirmă că acesta este nebun mintal şi violent şi că nu-l mai vrea.

Judecătorul a afirmat în decizia sa că, atunci când Hansen a adoptat băiatul, ea a semnat un contract prin care recunoaştea că este posibil ca acesta să aibă probleme fizice, emoţionale sau de comportament care nu au fost raportate şi chiar necunoscute agenţiei de adopţii.

Cazul a creat un scandal internaţional şi a determinat Rusia să oprească temporar programul de adopţii cu Statele Unite.

Citeste si:  Acordul semnat de SUA şi România, parte integrantă a unei capacităţi de apărare antirachetă europene a NATO

Asociaţia mondială pentru copii şi părinţi, care a ajutat-o pe Hansen să adopte copilul, a demarat un proces în justiţie cerând sprijin pentru copil.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close