Muzeul Naţional „Grigore Antipa” are un nou site

Muzeul Naţional „Grigore Antipa” din Bucureşti şi-a lansat site-ul oficial într-o nouă formulă, cu ocazia împlinirii a 104 ani de la deschiderea instituţiei în actualul sediu, oferind viitorilor vizitatori şi pasionaţilor de istorie naturală o formulă mai modernă de a accesa online informaţiile despre muzeu, informează instituţia.

Site-ul se doreşte a fi o platformă de accesare a informaţiilor despre istoricul muzeului, expoziţia permanentă, evenimentele şi programele educaţionale, tarifele şi programul de vizitare, cu un aspect proaspăt şi modern, ca o nouă etapă din campania de imagine „La Antipa, natura întâlneşte tehnologia”.

Muzeul „Grigore Antipa” a fost închis pentru renovare şi modernizarea expoziţiei permanente în ianuarie 2009 şi redeschis pe 17 septembrie anul trecut, valoarea lucrărilor de modernizare ( de 13 milioane de euro (10,9 milioane de euro fără TVA), fiind acoperită, în cea mai mare parte de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, dar şi prin fonduri structurale (600.000 de euro).

Exemplarele de animale naturalizate sunt expuse în mediul lor natural recreat, în diorame noi, alături de proiecţii de film ilustrative, iar publicul poate afla informaţii despre fiecare specie cu ajutorul info-touch-urilor.

Inaugurarea oficială a Muzeului „Grigore Antipa” în actualul sediu a avut loc în prezenta regelui Carol I, a prinţului Ferdinand şi a prinţesei Maria, pe 24 mai 1908. Cu această ocazie au fost deschise pentru vizitare 16 săli, dintre care una cuprindea patru diorame biogeografice, create de Grigore Antipa, printre primele realizate în lume şi care, datorită calităţii lor, au servit drept model pentru multe alte muzee din ţară şi străinatate.

Actualul patrimoniu al muzeului este format din colecţii zoologice, de minerale şi roci, paleontologice şi etnografice, în urma colectărilor realizate de specialişti din ţară şi străinătate, a donaţiilor şi achiziţiilor, acestea cuprinzând, în prezent, peste două milioane de piese, dintre care 2.000 sunt expuse.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.