EUR
4,84 RON
(-0.03%)
USD
4,27 RON
(+0.44%)
GBP
5,38 RON
(+0.49%)
CHF
4,53 RON
(+0.42%)
BGN
2,47 RON
(+0.15%)
BYN
1,76 RON
(+0.22%)
CAD
3,15 RON
(+0.15%)
RSD
0,04 RON
(-0.12%)
AUD
2,97 RON
(+0.12%)
JPY
0,04 RON
(+0.78%)
CZK
0,18 RON
(-0.14%)
INR
0,06 RON
(+0.39%)

Românii care vor merge la EURO 2012, sfătuiţi să se vaccineze împotriva rujeolei

Cetăţenii români care vor merge la Campionatul European de fotbal – EURO 2012 sunt sfătuiţi să se adreseze medicului de familie şi centrelor de vaccinare pentru imunizarea împotriva rujeolei, în cazul în care nu au fost vaccinaţi anterior, din cauza epidemiei din Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis vineri, 25 mai, persoanele nevaccinate sau fără imunitate faţă de rujeolă şi care călătoresc în Ucraina prezintă risc crescut de a contracta boala mai ales în condiţiile aglomeraţiilor întâlnite în timpul evenimentelor de masă.

Aceeaşi recomandare este valabilă şi pentru locuitorii din zona de nord a ţării – judeţele Maramureş, Satu Mare, Suceava, Botoşani, dar şi pentru toţi cei care nu s-au imunizat anterior.

Pentru România, riscul este crescut în special în aceste judeţe, deoarece se aşteaptă participarea unui număr important de cetăţeni la Campionatul European de Fotbal, care se va desfăşura în perioada 8 iunie-1 iulie, în Ucraina şi Polonia, susţin reprezentanţii MS.

Dacă există persoane care prezintă simptomatologie specifică rujeolei – erupţie cutanată, febră, tuse, tulburări respiratorii, conjunctivită – trebuie să se prezinte urgent la medicul de familie sau la cel cu specialitatea boli infecţioase pentru stabilirea diagnosticului şi tratament.

Medicii de familie şi cei din centrele de vaccinare vor fi îndrumaţi de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti să vaccineze persoanele care se adresează în vederea imunizării antirujeolice.

Rujeola face parte din categoria bolilor cu un indice de contagiozitate mare şi evoluează frecvent sub forma unor epidemii întinse, afectând în special persoanele nevaccinate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata