Mandinga: Ne pare rău că nu am reuşit să aducem un loc mai bun pentru România la Eurovision

Membrii trupei Mandinga se declară dezamăgiţi că nu au reuşit să obţină un loc mai bun în finala concursului Eurovision.

”Ne pare rău că nu am reuşit să aducem un loc mai bun pentru ţara noastră, dar Dumnezeu ne este martor că am muncit enorm şi ne-am dedicat integral acestui concurs, alături de echipa TVR. Noi am oferit tot ceea ce am avut mai bun pe scenă. Am fost felicitaţi de ceilalţi concurenţi, de jurnalişti şi chiar de oameni care ne-au oprit la câţiva paşi pe care i-am făcut de la autocar la hotel, după finală.

Suntem recunoscători tuturor celor care au susţinut Mandinga, românilor care ne-au fost alături şi sperăm să se simtă mândri că anul acesta România a avut un loc mai bun decât multe ţări considerate şi ele favorite şi cu bugete impresionante investite în promovare pentru Eurovision”, a declarat solista trupei Mandinga, Elena Ionescu.

Membrii formaţiei Mandinga spun că nu au de făcut reproşuri şi că respectă votul din finală, deşi aveau aşteptări mai mari.

Citeste si:  Fostul procuror general Augustin Lazăr a pierdut în primă instanță procesul cu Ministerul Justiției

La rândul său, compozitorul piesei „Zaleilah”, Costi Ioniţă, a afirmat că artiştii români au fost perfecţi pe scenă şi consideră că reprezentanta Suediei merita să câştige.

„Sunt mândru că sunt român după finala Eurovision şi sunt foarte mulţumit de prestaţia trupei Mandinga. Au fost perfecţi pe scenă. Restul nu a mai depins de noi. Suedia a avut o piesă foarte bună şi merita să câştige. Cred, însă, că şi România merita un loc mai bun, mai ales că ‘Zaleilah’ este hitul Eurovision, rulează la posturile de radio din aproape toată Europa, jurnaliştii au urmărit mereu trupa, iar fanii au devenit din ce în ce mai mulţi. Îmi pare rău că nu-mi voi mai vopsi maşina în culorile tricolorului, aşa cum am promis că voi face dacă ne vom clasa între primii zece”, a spus Costi Ioniţă.

Reprezentanţi ai delegaţiei României la Eurovision 2012 au declarat, că locul obţinut de ţara noastră în finala concursului nu reprezintă „un dezastru, ţinând cont că Mandinga a lăsat în urmă artişti ca Engelbert Humperdinck, reprezentantul Marii Britanii” şi că surpriza a fost faptul că Bulgaria şi Ungaria nu au acordat niciun punct artiştilor români.

Citeste si:  Paula Seling, în finala naţională Eurovision cu două melodii

Reprezentanta Suediei, Loreen, a câştigat Eurovision 2012, desfăşurat sâmbătă seara pe scena Crystal Hall din Baku, Azerbaidjan, cu piesa „Euphoria”, iar trupa Mandinga, care a reprezentat România în finala concursului, s-a clasat pe locul al 12-lea, cu melodia „Zaleilah”.

Cântăreaţa din Suedia a câştigat finala Eurovision cu 372 de puncte, în timp ce artiştii români au adunat 71 de puncte, care i-au clasat pe locul al 12-lea, de la Moldova care a acordat 12 puncte, Spania – zece puncte, Grecia şi Italia – câte şapte puncte, Azerbaidjan şi Israel – câte şase puncte, Irlanda – cinci puncte, Turcia şi Portugalia – câte patru puncte, Belgia şi Cipru – câte trei puncte, Franţa – două puncte, Danemarca şi Rusia – câte un punct.

Citeste si:  All inclusive-ul bulgăresc, mai ieftin decât micul dejun românesc

Locul al doilea a fost ocupat de Rusia cu 259 de puncte, iar locul al treilea de Serbia cu 214 puncte.

În finala Eurovision au concurat artişti din 26 de ţări, respectiv Engelbert Humperdinck din Marea Britanie, Compact Disco din Ungaria, Rona Nishliu din Albania, Donny Montell din Lituania, Maya Sar din Bosnia şi Herţegovina, Buranovskiye Babushki din Rusia, Greta Salome & Jonsi din Islanda, Ivi Adamou din Cipru, Anggun din Franţa, Nina Zilli din Italia, Ott Lepland din Estonia, Tooji din Norvegia, Sabina Babayeva din Azerbaidjan, Mandinga din România, Soluna Samay din Danemarca, Eleftheria Eleftheriou din Grecia, Loreen din Suedia, Can Bonomo din Turcia, Pastora Soler – Spania, Roman Lob din Germania, Kurt Calleja din Malta, Kaliopi din Macedonia, Jedward din Irlanda, Zeljko Joksimovic din Serbia, Gaitana din Ucraina şi Pasha Parfeny din Moldova.

Cea de-a 58-a ediţie a Concursului Eurovision se va desfăşura în Suedia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata