Transfăgărăşanul ar putea fi redeschis parţial pe 1 iunie, în zona lacului Vidraru

DN 7C Transfăgărăşan ar putea fi redeschis parţial circulaţiei pe tronsonul de pe malul lacului de acumulare Vidraru în data de 1 iunie, dacă vremea va permite executarea lucrărilor de reabilitare în zona afectată de o alunecare de teren, a anunţat luni subprefectul judeţului Argeş, Gheorghe Marin.

„Am vorbit cu constructorii, ei spun că vineri este probabil să se dea drumul la circulaţie pe o bandă, cu restricţie la 7,5 tone. De ce probabil? Pentru că în primul rând trebuie să se întărească betonul pe care l-au turnat, în al doilea rând trebuie să mai pună o grindă peste pilonii respectivi şi în funcţie de starea vremii, vor putea să dea drumul la circulaţie”, a declarat subprefectul.

El a precizat că lucrarea, efectuată în regim de urgenţă, a fost realizată în proporţie de 80%, mai rămânând să fie turnaţi opt piloni de beton.

Transfăgărăşan a fost complet închis traficului rutier în data de 18 mai, pe porţiunea cuprinsă între Barajul Vidraru şi coada lacului Vidraru, din cauza unei alunecări de teren produsă la kilometrul 64, care punea în pericol siguranţa circulaţiei.

Autorităţile au luat atunci măsura devierii traficului uşor pe DJ 704, şosea neasfaltată care urmează conturul malului drept al lacului de acumulare Vidraru.

Transfăgărăşanul, care asigură legătura între judeţele Argeş şi Sibiu, este închis oficial opt luni pe an, între 1 noiembrie şi 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – judeţul Argeş) şi kilometrul 131 (Bâlea Cascadă – judeţul Sibiu), pe celelalte porţiuni circulaţia fiind permisă tot timpul anului.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!