EUR
4,81 RON
(+0.02%)
USD
4,43 RON
(+0.24%)
GBP
5,72 RON
(+0.7%)
CHF
4,53 RON
(+0.1%)
BGN
2,46 RON
(-0.12%)
BYN
1,98 RON
(+0.2%)
CAD
3,33 RON
(+0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.05%)
AUD
2,91 RON
(+0.63%)
JPY
0,04 RON
(+0.41%)
CZK
0,19 RON
(+0.54%)
INR
0,06 RON
(+0.13%)

 

Gheorghe Iordache a demisionat din funcţia de director general al ANIF

Gheorghe Iordache a demisionat miercuri, 30 mai,  din funcţia de director general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), iar până la finele acestei săptămâni va fi fi numit un nou şef la ANIF, a declarat, miercuri,secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

„Până la finele acestei săptămâni va fi numit prin ordin al ministrului Agriculturii un nou director general al ANIF, cel mai probabil unul dintre directorii filialelor judeţene ale agenţiei”, a precizat Botănoiu.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a cerut demisia directorului general al ANIF, din cauza încheierii unor contracte păguboase cu o firmă de pază.

Potrivit acestuia, valoarea totală a celor şapte contracte nou încheiate cu firma de pază, la nivel naţional, este de 12 ori mai mare faţă de valoarea contractului precedent.

‘Am cerut demisia directorului general al ANIF. Am trimis Corpul de control la această instituţie, pentru că în urmă cu câteva zile s-a semnat un contract de servicii de pază. Trebuie să analizăm cât este de legal, dar cu siguranţă este imoral, atâta timp cât valoarea acestor servicii este de 12 ori mai mare decât cea din perioada precedentă.

De exemplu, în perioada ianuarie-mai, serviciile de pază pentru tot ce înseamnă infrastructură de irigaţii au costat pe cinci luni 3,4 milioane lei, în timp ce noul contract a fost semnat la o valoare de 42 de milioane de lei pe o perioadă de şapte luni la nivel naţional’, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, în cadrul unei vizite la mai multe amenajări de desecare din judeţul Ialomiţa.

Acesta consideră că ‘măsura este binevenită, în condiţiile în care conducerea ministerului nu a fost informată de semnarea acestui contract’, solicitând renegocierea sau rezilierea acestuia.

‘Am dispus renegocierea contractului sau, după caz, rezilierea acestuia, şi măsuri pentru ca în perioada următoare să avem un nou contract de pază, pentru că cel vechi expira la 1 iunie şi, ca atare, trebuie să avem pază pentru aceste active pe care le avem din subordinea ANIF’, a adăugat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a menţionat că în scurt timp va fi prezentată şi o analiză a activităţii ANIF, în urma controlului care se efectuează în această perioadă, începându-se de asemenea şi procedura de auditare atât a Ministerului Agriculturii, dar şi a tuturor instituţiilor din subordine.

Citește și
1 Comentariu
  1. ion saracul spune

    va rugam sa-l luati la puricat si pe smecherul de Ifrim George cu tota familia lui de la Bacau si apoi realizati cum au distrus tot ce a fost bun ,ce fel de manager prost a promovat vechea conducere.NUMAI HOTII,,PRIETENI,, CARE COTIZEAZA,AFACERI IN FAMILIE LA SERVICI,MAHALAGISM CAT CUPRINDE.CUM A REUSIT EL SA-I CONCEDIEZE PE TOTI SI SA_SI PASTREZE NEVASTA, FIICA , AMANTELE,LINGAII???????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata