Fotbal: Elveţia – România 0-1, în meci amical

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe ”Swissporarena” din Lucerna, într-un meci amical.

România a învins o formaţia care câştiga în urmă cu trei zile în faţa Germaniei cu 5-3, prin golul marcat de Gicu Grozav (56). Tricolorii au început excelent partida de la Lucerna şi puteau deschide scorul în chiar minutul 2, prin debutantul Grozav, dar acesta a trimis peste poartă de la circa 11 metri. Gazdele au replicat imediat şi Ziegler a tras pe lângă poarta lui Lobonţ (2).

După ce Bourceanu a trimis un şut slab ca intensitate, prins de Sommer (3), meciul a fost întrerupt câteva secunde (min. 6), după ce un spectator român a pătruns pe teren având un tricou pe care se putea citi ”Justice for Craiova” (Dreptate pentru Craiova).

Barnetta a avut o ocazie bună pentru gazde (11), dar şutul său de la marginea careului s-a dus puţin peste transversală. La poarta cealaltă, Torje a trimis o centrare excelentă, Senderos a ratat intervenţia, dar Grozav nu a anticipat (16).

Uşor, jocul echipei noastre s-a stins şi gazdele au preluat iniţiativa, ratând mai multe ocazii de gol: şutul lui Stocker a fost blocat de Papp (21), Senderos a reluat alături după o ieşire greşită a lui Lobonţ (27), Ziegler a tras pe lângă ţintă (33), Derdiyok a trimis pe lângă cu capul (40), Barnetta a reluat peste poartă (41).

La ultima fază a primei reprize, Papp a trimis un şut periculos, scos de sub transversală de Sommer (45+1).

După pauză, tricolorii au avut o bună situaţie în chiar primul minut, dar Daniel Niculae a fost deposedat in extremis în careul gazdelor (46).
România a deschis scorul în min. 56, după ce debutantul Grozav a reluat cu capul în plasă mingea centrată de Torje: 0-1.

Echipa antrenată de Victor Piţurcă s-a apărat bine în continuare, departe de poarta lui Lobonţ, iar gazdele nu au reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol. cea mai bună situaţie a fost în min. 81, dar Barnetta a executat o lovitură de la 17 metri în zid. Elveţia a mai avut o şansă în prelungiri, dar mingea trimisă cu capul de Djourou a fost respinsă de Lobonţ (90+3). România va juca pe 5 iunie un nou meci amical, cu Austria, la Innsbruck.

Au evoluat echipele:

Elveţia: 21. Yann Sommer – 2. Stephan Lichtsteiner, 4. Philippe Senderos, 20. Johannes Djourou, 3. Reto Ziegler (22. Michel Morganella, 85) – 14. Valentin Stocker (17. Adrian Winter, 64), 8. Gökhan Inler (căpitan), 10. Granit Xhaka (24. Alain Wiss, 76), 7. Tranquillo Barnetta – 18. Admir Mehmedi (19. Innocent Emeghara, 64), 9. Eren Derdiyok.
Selecţioner: Ottmar Hitzfeld.

Rezerve neutilizate: 12. Marco Wölfli, 1. Diego Benaglio – 16. Gelson Fernandes, 5. Steve Von Bergen, 6. François Affolter.

România: 1. Bogdan Lobonţ – 4. Paul Papp, 17. Valerică Găman (15. Dorin Goian, 85), 6. Vlad Chiricheş, 3. Răzvan Raţ (căpitan) – 5. Alex Bourceanu (16. Nicolae Grigore, 55), 19. George Florescu (8. Costin Lazăr, 55) – 11. Gabriel Torje (20. Alexandru Maxim, 81), 13. Gheorghe Grozav (7. Alexandru Chipciu, 66), 10. Cristian Tănase – 21. Daniel Niculae (18. Marius Alexe, 52).
Selecţioner: Victor Piţurcă.

Rezerve neutilizate: 12. Ciprian Tătăruşanu, 23. Silviu Lung jr – 2. Cornel Râpă, 14. Iasmin Latovlevici.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!