IGPR a solicitat urmărirea internaţională a lui Codruţ Marta, fost şef de cabinet al lui Blejnar

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a solicitat miercuri urmărirea internaţională, prin Interpol, a lui Codruţ-Alexandru Marta, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

„La data de 30 mai 2012, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Biroul Naţional Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, a solicitat urmărirea internaţională, prin Interpol, a lui Marta Codruţ-Alexandru, de 38 de ani, persoană dispărută în împrejurări suspecte”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Pe 25 mai IGPR a dispus darea în urmărire naţională a lui Codruţ-Alexandru Marta, în urma sesizării făcute, în aceeaşi zi, de soţia acestuia, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut pe 21 mai. Tot cu aceeaşi dată a fost introdusă o alertă în sistemul informatic Schengen.

Citeste si:  300 de bogătaşi vor fi luaţi la puricat de ANAF

IGPR reaminteşte semnalmentele lui Codruţ-Alexandru Marta: înălţime 1,80 – 1,84 m, constituţie solidă, ten deschis, ochi albaştri, nas proeminent, bărbia rotundă.

La data dispariţiei era îmbrăcat în sacou de culoare albastru închis, la coate având întărituri din alt material, cămaşă de culoare deschisă (roz-lila), jeanşi de culoare albastru deschis, pantofi albastru închis, din piele întoarsă, mărimea 43 şi purta ochelari de vedere, precizează IGPR.

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi luni de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu dispariţia lui Codruţ-Alexandru Marta.

Citeste si:  Lucia Varga: România trebuie să fie precaută în cazul proiectului de la Roşia Montană

Procurorii au început audierea persoanelor care îl cunosc pe Marta, printre aceştia fiind Sorin Blejnar şi Elan Schwartzenberg.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata