Şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, demis de ministrul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a decis miercuri, 30 mai, demiterea din funcţie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, şi preluarea atribuţiilor de conducere de către comisarul-şef de penitenciar Marian Stancovici, a anunţat Ministerul Justiţiei.

„Referitor la declaraţiile publice total nefundamentate făcute de Ioan Băla în cursul zilei de astăzi şi preluate de mass-media, ministrul Justiţiei precizează că nu există elemente care să conducă la concluzia agravării în ultima perioadă de timp a fenomenului criminalităţii organizate în ţara noastră. Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de instituţiile abilitate în materie, fenomenul criminalităţii este controlat cu profesionalism de instituţiile cu competenţe în domeniu şi nu există riscuri ca el să se consolideze”, se arată într-un comunicat al MJ .

Citeste si:  MJ va organiza concursuri pentru ocuparea funcţiilor la penitenciare

Sursa citată subliniază că ministrul Justiţiei dezavuează astfel de declaraţii, care au potenţial de a ridica semne de întrebare asupra capacităţii instituţiilor statului de a gestiona fenomenul criminalităţii şi care pot aduce grave atingeri imaginii României în plan extern.

Ioan Băla a declarat miercuri la Vaslui că lucrătorii din sistem trebuie să fie mereu pregătiţi pentru a face faţă reţelelor de crimă organizată, deoarece potenţialul pericol există la orice pas.

El a susţinut necesitatea implementării unui sistem de videoaudiere la instanţe, pentru ca persoanele închise să nu mai părăsească regimul de detenţie pentru audieri.

Citeste si:  SUA: Un imigrant dominican a câştigat 338 milioane de dolari la loterie

„Anumite reţele de crimă organizată sunt foarte bine puse la punct. Am avut informaţii că pentru eliberarea unor persoane aflate în detenţie membrii unor astfel de reţele se foloseau de maşini inscripţionate cu însemne ale poliţiei, aveau oameni îmbrăcaţi în uniforme. Am reuşit însă destructurarea lor”, a afirmat Ioan Băla.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close