Bugetar de 35.000 lei pe lună. Anastase. Tatăl Robertei Anastase

[block]1[/block]

– Cu toată austeritatea bugetară, un salariu de 35.000 de lei pe lună de la stat este posibil, cu o condiţie însă: să fii tatăl preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Ca o coincidenţă, ieri, când presa a dezvăluit ce venituri uriaşe obţine Corneliu Anastase de la o firmă 100% a statului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi-a amintit brusc de momentul penibil de la votul asupra Legii Pensiilor, pe care l-a catalogat drept  „cel mai cumplit moment din viaţa sa“.

 

Tatăl preşedintelui Camerei Deputaţilor, Corneliu Anastase, a încasat în luna martie un salariu de 35.000 de lei de la Conpet, anunţă ADEVĂRUL, care remarcă faptul că dl. Anastase nu are nici măcar o funcţie managerială în Conpet, ci este şeful consilierilor directorului.

El nu a încasat această sumă în fiecare lună, observă COTIDIANUL, ci doar în luna decembrie 2011 şi  în luna martie 2012.

În rest, salariul său este de „doar“ 15.000 lei. Potrivit documentelor obţinute de România TV şi prezentate şi de ROMÂNIA LIBERĂ, în ianuarie 2009, tatăl şefei Camerei Deputaţilor a câştigat 7.150 RON. În ianuarie 2010, avea un salariu de 12.240 RON, iar în septembrie – 22.131 RON. În decembrie 2011, salariu lui Anastase a ajuns la 35.068 RON, pentru ca în primele două luni ale anului 2012 să scadă la 15.067. În martie 2012, Corneliu Anastase a câştigat 35.155 RON.

Societatea CONPET operează Sistemul Naţional de Transport al ţiţeiului, Gazolinei şi Etanului Lichid prin Conducte. Firma a fost înregistrată la Registrul Comerţului Prahova în 1991 ca societate comercială pe acţiuni, al cărei principal acţionar este statul român. De asemenea, a fost prima companie constituită în sectorul petrolier.

Ca o concidenţă, tot ieri, când presa comenta pe larg salariul de „bugetar nesimţit“ al tatălui preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi-a amintit de veniturile pensionarilor şi de legea care a făcut-o celebră. EVENIMENTUL ZILEI anunţă că aceasta a subliniat că situaţia creată la legea pensiilor a fost „cel mai delicat“ moment din mandatul său şi l-a catalogat ca fiind, probabil, „cel mai cumplit“ din viaţa sa.

„A fost momentul cel mai delicat, cel al legii pensiilor. Acesta a fost momentul pe care consider că l-am gestionat foarte prost din punctul de vedere al comunicării pentru că eu, ca stil în viaţă, m-am construit să apăr ceea ce consider că este în spatele meu. Trebuie să apăr echipa din care fac parte, să îmi asum eu în numele celorlalţi. Aşa sunt construită. (…) Acela a fost probabil cel mai cumplit moment din viaţa mea“, a declarat Roberta Anastase, relatează Ziare.ro.

Citește și
6 Comentarii
 1. costel spune

  adevarata nesimtire. Sunt bugetari cu salarii intre 700 si 1000 de lei pe luna care risa sa mai piarda anumite drepturi din cauzalegii 62 a dialogului social. La aceste persoane cine se mai gandeste. Dintr-un salariu de 35000! pe luna un alt bugetar ar avea un venit onorabil un an de ziel. Totusi in cetara traim

 2. SFANTI DE SEMINTE spune

  BOC SI SLEAHTA DE IMPUTITI CE ‘AVEAU EI GRIJA’ DE ‘PENSIILE NESIMTITE’ AR TREBUI DAT IN JUDECAT SI MAI COLORAT: DAT CU CAPUL DE TOTI PERETII!…….RUSINE PITICULUI!…..HUA JAVRA!

 3. MM spune

  Am uitat se pare de cumantul lui Geoana care lua 20000euro pe luna de la EximBank? si de multe alte posturi din aceasta banca in care psd-ul isi plantase oamenii? sau de doamna Minca de la Loteria Romana?
  Acolo controleaza cineva astazi ce s-a mai intamplat?
  este praf in ochii alegatorilor cu Anastase fiindca sunt multe alte posturi in companii ale statului care castiga mai mult de atat si mai au si firme capuse intercalate.
  Am uitat de Galati ce se facea acolo sau de Rafinaria Brazi in care liderii sindicali lua banii cu geamantanele. Suntem convinsi ca secretarii de stat si altii de teapa lor nu castiga decat 1000 euro pe luna …probabil atat dau la amante pe luna.
  Spune cineva de cate alte consilii de administratie exista pe la alte diverse institutii ale statului de unde se iau cu mult mai multi bani decat a luat aceasta pers? Sigur ca nu.
  Revenind la aceasta pers. le sta multora pe suflet de aceea
  s-a publicat de presa si probabil o presa de o anumita culoare a dat drumul la asa ceva ca nu putea sa dea drumul si cu oameni de-ai lor.

 4. Lucjilian spune

  Ne meritam soarta, de fapt unii isi merita soarta, pentru ca am pus botul la textul „sa taiem salariile nesimtite”, tradus insemna „sa eliminam oamenii competenti din functie, taindu-le leafa”, lefa mica fugareste orice bun profesionist si atrage spagarii…in concluzie… sa lasam salariile parlamentarilor doar 4000 de lei ca sigur se vor gasi oameni onesti care sa lucreaze pe un salariu de rahat…suma corecta ar fi de la 40000 lei in sus, atunci se vor bate cei competenti pe functia de parlamentar… pana atunci doar spagarii…

 5. Lucjilian spune

  trebuie sa ne dorim salarii de peste 10000-20000 euro pe luna pentru:
  -Presedintele tarii
  -Ministri, parlamentari
  -sefii politiei(Seful politiei romane, sefii de politii de judet si adjunctii lor)(Chestorul principal a romaniei sa aiba peste 3000 euro pe luna)
  -magistrati(peste 30000 euro pe luna)
  -sefii garzii financiare si adjunctii(din toate judetele)
  -sefii inspectoratul de stat in constructii si adjunctii lor (din toate judetele)

  Pana ce nu vom avea principalele institutii ale statului cu oameni onesti si potenti din punct de vere intelectual, sunt sigur ca nu vom da inainte… asta se paote face doar daca platim…ash vrea ca toata lumea sa fie deacord cu mine

 6. Adela spune

  NEDREPTATE! eu am doi copii de crescuti, sunt bugetara si am salar net de 620 lei. RUSINE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.