Guvernul va merge în instanţă pentru recuperarea presupusului prejudiciu creat de foşti miniştri

0

Guvernul va merge în instanţă împotriva foştilor miniştri pentru recuperarea prejudiciilor care ar fi fost create inclusiv prin schimbarea ilegală de personal, a declarat, joi, 31 mai, premierul Victor Ponta, la Realitatea TV.

„Există acţiunea în justiţie împotriva celor care au semnat actele administrative. (…) Eu le-am cerut tuturor miniştrilor şi imediat ce avem datele necesare o vom face, să mergem în instanţă împotriva celor care au produs acest prejudiciu”, a spus Ponta.

Şeful Guvernului a susţinut că în aceste şase luni de guvernare, până la alegerile parlamentare, vor fi demarate acţiunile în justiţie. „În aceste şase luni categoric da. În iulie, august, când lumea e mai liniştită, atunci va fi mai multă activitate aici”, a arătat premierul.

În privinţa foştilor miniştri vizaţi, el a dat exemplul lui Traian Igaş, fostul şef de la Interne, despre care Ponta a susţinut că ar fi schimbat abuziv din funcţii salariaţi ai ministerului, care acum pretind drepturile de la stat. „Nu mă aştept ca domnul Boc personal, cel care a semnat toate actele, o să aibă din averea domniei sale să plătească.

Dar trebuie să fie dator Guvernului român, aşa cum trebuie să fie şi alţi miniştri, mă refer la Interne, domnul Igaş a dat afară pe toţi să şi-i pună pe ai lui nerespectând legea. Toţi au câştigat procesele şi acum vin să fie reintegraţi să le dăm şi salariile înapoi. O să mergem şi la domnul Igaş şi la ceilalţi domni care au semnat, pentru că trebuie să fie un capăt în care să nu mai facem”, a mai afirmat Ponta.

Un alt exemplu dat de Ponta este legat de fostul ministru al Dezvoltării regionale şi Turismului, Elena Udrea. „MDRT are de dat înapoi 2 milioane de euro la Uniunea Europeană, pentru că trebuia să acceseze fonduri europene şi le-a accesat ilegal în cazul vestitei gale Bute organizată de doamna Udrea. Sunt 2 milioane de euro pe care i-a pierdut statul român, nu trebuie recuperaţi? Nu ştiu dacă are doamna Udrea 2 milioane, dar trebuie recuperaţi o parte dintre ei de la cei care au semnat acele documente. La fel la PNDI, nu mai vorbesc ce e acolo”, a spus Victor Ponta.

De asemenea, prim-ministrul a arătat că le-a cerut miniştrilor săi să scape doar pe cale legală de persoane instalate politic în funcţii. „La fel le-am spus tuturor miniştrilor: vreţi să scăpaţi de anumiţi oameni evident puşi politic, dar nu o faceţi ilegal”, a declarat Ponta.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.