Înalţi oficiali CE şi din 15 state, aşteptaţi la Bucureşti, la conferinţa premierilor din grupul „Prietenii coeziunii”

Înalţi oficiali de la Comisia Europeană şi din 15 state sunt aşteptaţi vineri, 1 iunie, la Bucureşti pentru conferinţa la nivel de prim-miniştri din statele membre ale grupului „Prietenii coeziunii” pe tema Cadrului Financiar Multianual al Uniunii Europene 2014-2020.

La reuniunea de la Bucureşti sunt aşteptaţi reprezentanţi din Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia şi Spania.

În cadrul reuniunii, vor avea loc sesiuni de discuţii şi întâlniri la care vor participa oficialii celor 16 state.

Preşedintele Traian Băsescu îl va primi la ora 14,50, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Evenimentul reuneşte ţările interesate de menţinerea politicii de coeziune a UE, în contextul discutării noului cadru financiar (2014-2020).

România este una dintre susţinătoarele politicii de coeziune, care vizează menţinerea politicilor prin care se alocă fonduri statelor mai puţin dezvoltate pentru a ajunge la nivelul de dezvoltare al mediei UE.

Această reuniune va însemna şi o pregătire pentru Consiliul European din iunie, la care se va discuta şi despre viitorul cadru financiar european.

Guvernul finanţează cu 293.000 de lei organizarea şi desfăşurarea Conferinţei prim-miniştrilor statelor membre ale grupului „Prietenii coeziunii”, potrivit unei hotărâri adoptate miercurea trecută. Banii provin din bugetul Secretariatului General al Guvernului pe anul 2012. Conform hotărârii, organizarea evenimentului va fi asigurată de SGG şi Ministerul Afacerilor Externe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.