Ponta: Ministrul Economiei a cerut şefului Conpet să-l demită pe tatăl Robertei Anastase, dar nu a vrut

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, i-a cerut şefului Conpet să-l demită pe tatăl preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, din funcţia de consilier, dar acesta a refuzat.

„Ministrul Economiei a aflat ieri, ca şi mine de altfel, de acest jaf. Că noi în fiecare zi mai descoperim o bombă lăsată. Am descoperi bomba cu pensionarii, am descoperit bomba cu medicamentele şi cu taxa de clawback, pe cea cu pensionarii militari.

Noi în fiecare zi mai descoperim câte o bombă de la cei care când au părăsit Palatul Victoria au tot lăsat mine. Ministrul Economiei, ieri, l-a chemat pe şeful de la Conpet şi i-a zis: Îl demiţi pe domnul consilier, nu mai pui pe nimeni în loc. Şi cel de la Conpet i-a spus: Nu vreau, că eu sunt acolo că m-a numit fostul ministru şi am contract de manager”, a spus Ponta, într-un interviu pentru Realitatea TV, întrebat despre cazul tatălui Robertei Anastase.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, Corneliu Anastase ar fi încasat în luna martie, din calitatea de consilier, un salariu de peste 30.000 de lei de la Conpet, societate la care statul deţine pachetul acţionarial majoritar.

„Este absolut inacceptabil pentru cineva care lucrează la o companie de stat, care întâmplător are şi un tip de monopol. Nu-l cunosc pe domnul Anastase, poate este un geniu al transportului de produse petroliere la Conpet, dar 320 e milioane de lei vechi pe lună la o companie de stat, este inadmisibil din punctul meu de vedere. (…) 320 de de milioane, consilierul şefului de la Conpet, este o sinecură politică, ca să fie foarte clar. Trebuie să existe o posibilitate legală prin care să îndrepţi aceste lucruri absolut anormale”, a mai spus premierul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.