Eduard Hellvig: Trebuie să fim perfecţi pentru ca turiştii să vină la noi

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, consideră că în turism reuşesc cei care au cele mai bune costuri, cea mai bună infrastructură şi cele mai bune servicii şi că, pentru a atrage turişti, trebuie să fim perfecţi.

„Noi nu trebuie să câştigăm competiţia cu alţii. Trebuie să câştigăm competiţia cu noi, cu mentalităţile noastre, cu comportamentul nostru şi cu capacitatea noastră de a înţelege că ne aflăm într-un spaţiu competitiv, într-un spaţiu european în care cine are cele mai bune servicii, cine are cele mai bune costuri, cine are cea mai bună infrastructură şi cine are cele mai bune servicii, acela va reuşi„, a declarat Eduard Hellvig, întrebat vineri, 01 iunie 2012, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, dacă vom câştiga vreodată „bătălia” cu bulgarii în ceea ce priveşte turismul de litoral.

Acesta a adăugat că „nu ţine de a ne uita la ce fac alţii, ci ţine de noi, să avem capacitatea să înţelegem că, în primul rând, trebuie să fim perfecţi pentru ca ceilalţi să vină la noi” şi că, dacă o să îndeplinim aceste lucruri, vor veni în România şi turiştii bulgari şi turiştii austrieci.

Ministrul Turismului a apreciat că „nu există decât un singur lucru în ceea ce înseamnă industria de turism: competiţia permanentă între noi şi ceea ce vrem să facem noi mai departe”.

În opinia lui Eduard Hellvig este foarte important ca să se introducă sistemul de competitivitate şi de competiţie internă în industria serviciilor de turism, „pentru că, cu cât vom avea capacitatea să creăm instrumentele de competiţie în industria de turism, cu atât serviciile şi gradul lor de acceptabilitate în rândul populaţiei vor creşte”.

Şeful MDRT a subliniat că nu trebuie să ne uităm niciodată la ce fac alţii ci, „în primul rând, trebuie să ne uităm la noi dacă avem într-adevăr capacitatea şi posibilitatea să facem un turism adevărat, performant”.

Ministrul a mai spus că turismul de nişă – turismul cultural, turismul specific eco, turismul medical – sunt componente pe care le putem acoperi dacă avem determinare, competenţă, pregătire şi tot ceea ce presupune elemente de competiţie în relaţia cu piaţa.

„Atâta timp cât lucrurile astea nu le rezolvăm la nivelul nostru, să ştiţi că indiferent de câte politici naţionale o să realizăm, competiţia o să o pierdem”, a conchis ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Citește și
1 Comentariu
  1. PAROLE LA STADION! spune

    NIMENI NU POATE FI „PERFECT”, CEL MULT…FOARTE PROFESIONISTI..MAI MERGE, DAR AVEM MAREA PROBLEMA…SUNTEM ROMANI…NOI, ROMANII NICI PE TIMPUL ‘HARTZUIRII CA PE HOTII DE CAI’ = CEASCA, NU AM PUTUT SA FIM BUNI; CE VRETI D-LE HELLVIG: NE TREBUIESC INTRE 5-10 NOI GENERATII PTR. SCHIMBAREA MENTALITATII SI SA AJUNGEM LA TREI-SFERTURI AL GERMANILOR ACTUALI(CHIAR DACA SI AIA NU MAI SUNT …CEI VECHI!), IAR DE STITI CE INSEAMNA SCHIMBAREA MENTALITATII D-LE DRAGA, INTREBATI-L PE BUZDUGAN…CU FARSELE LUI!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.