Informaţia privind moartea a două românce în localitatea Houla nu a fost confirmată până în prezent de autorităţile siriene

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, până în prezent, informaţia potrivit căreia două românce ar fi fost victime ale masacrului din localitatea siriană Houla nu a fost confirmată de autorităţile siriene şi că Ambasada României la Damasc monitorizează cu atenţie acest caz.

„Ambasada României la Damasc a contactat reprezentanţii Ministerului sirian al Afacerilor Externe şi al Repatriaţilor (MAER), care desfăşoară în prezent investigaţii în vederea verificării acestei informaţii. Până în prezent, informaţia nu a fost confirmată de autorităţile siriene„, arată MAE.

MAE subliniază că autorităţile siriene întâmpină dificultăţi mari în efectuarea verificărilor necesare, deoarece accesul în localitatea Houla este foarte anevoios.

„Cu toate acestea, un oficial al MAER sirian a exprimat astăzi, 01.06.2012, determinarea autorităţilor de la Damasc de a clarifica, într-un timp cât mai scurt, aspectele legate de situaţia cetăţenilor români la care se face menţiune”, mai precizează MAE.

În plus, ministerul arată că Ambasada României la Damasc monitorizează cu atenţie acest caz şi menţine un contact permanent cu autorităţile siriene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.