Ovidiu Silaghi: În mai trebuia să plătim Bechtel 240 milioane lei şi am găsit în conturi doar 90 milioane

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a declarat vineri, 01 iunie 2012, că în conturile ministerului pe care îl conduce a găsit foarte puţini bani pentru reabilitarea şi dezvoltarea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.

El a dat exemplul lucrărilor de la autostrada Transilvania şi a explicat faptul că nu a putut achita, în totalitate, către compania americană Bechtel sumele de bani aferente lunii mai.

„În luna mai trebuia să plătim o factură de 240 milioane şi am găsit în conturi doar 90 milioane”, a explicat ministrul, aflat în comuna vrânceană Andreiaşu de Sus.

Ministrul a mers în această comună pentru a vedea calamităţile produse pe DN 2M (Focşani- Andreiaşu de Sus) de apele învolburate ale râului Milcov, care au distrus o porţiune din carosabil.

„Vom face lucrările de reparaţii aici, dar nu ştiu ce soluţii vom avea pentru repararea drumului. Sper să reuşim să găsim banii la rectificare”, a spus ministrul.

În ceea ce priveşte reabilitarea DN 2D ministrul a explicat că pentru continuarea lucrărilor pe parcursul acestui an se va face o anexă la contractul de execuţie, urmând ca lucrările să fie decontate în următorul exerciţiu bugetar.

Referindu-se la guvernarea PDL, Silaghi a afirmat că au existat miniştri „care au băgat contracte în buzunar”.

„La Bihor a fost semnat un contract, iar acum ministrul Dezvoltării caută contractul şi nu-l găseşte nicăieri”, a explicat Ovidiu Silaghi.

Ministrul Transporturilor a vizitat mai multe drumuri naţionale din Vrancea. El a mers pe DN 2 D (Focşani – Târgu Secuiesc) şi pe DN 2 M (Focşani Andreiaşu). În această după amiază ministrul va ajunge şi pe DN 2N (Focşani Dumitreşti).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.