Problema României nu este reducerea fondurilor europene, ci lipsa noastră de capacitate de absorbţie

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, 01 iunie 2012, că România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, potrivit datelor prezentate de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

„Problema României nu este reducerea fondurilor, ci lipsa noastră de capacitate de absorbţie a acestor fonduri. O spun fără niciun fel de bucurie suntem pe ultimul loc, asta a fost situaţia pe care mi-a prezentat-o şi astăzi preşedintele Barroso şi întrebarea este: „vrem fonduri, dar putem să le cheltuim, să le absorbim?” Ori asta ţine de o schimbare fundamentală în ceea ce priveşte capacitatea instituţională şi administrativă a României şi asta încercăm să implementăm pentru 1 ianuarie 2014″, a afirmat Ponta, la conferinţa de presă organizată cu ocazia reuniunii Grupului „Prietenii Coeziunii”, pe tema Cadrului Financiar Multianual UE 2014 – 2020.

El a subliniat că România va primi, potrivit propunerilor, o sumă mai mare pentru Politica Agricolă Comună în noua proiecţie bugetară a UE.

„Din primele propuneri şi primele discuţii în cadrul Comisiei Europene, evident nu sunt finale aceste date şi nu sunt finalizate decât prin decizia Consiliului European, România va primi pe Politica Agricolă Comună o sumă mai mare la plăţi directe, iar în zona fondurilor de coeziune exact aceasta este bătălia pe care cele 15 state o dau în perioada următoare şi bătălia pentru care s-au adunat aici la Bucureşti de a păstra actualul nivel de finanţare a proiectelor de coeziune”, a mai spus Ponta.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.