Senatorul Cătălin Voicu, obligat să plătească 200.000 de euro şi 119.000 lei către stat

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri, 01 iunie 2012, confiscarea sumelor de 200.000 de euro şi 119.000 de lei de la senatorul Cătălin Voicu, prin obligarea plăţii respectivelor sume către stat, şi au instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Voicu până la concurenţa sumelor confiscate de la acesta, potrivit minutei deciziei prin care parlamentarul a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

„În baza art. 191 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpaţii Căşuneanu Costel, Costiniu Florin şi Locic Marius la câte 60.000 lei cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpatul Voicu Cătălin la 60.200 lei cu acelaşi titlu, din care suma de 200 lei reprezentând onorariul parţial de avocat din oficiu se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei”, se arată în minuta deciziei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri, condamnarea senatorului Cătălin Voicu la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă în procesul în care a fost judecat pentru fapte de corupţie, alături de fostul judecător Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

Alături de Cătălin Voicu au mai fost condamnaţi de către judecătorii Instanţei supreme omul de afaceri Costel Căşuneanu – la patru ani de închisoare, cu eliberare condiţionată sub supraveghere, pe un termen de încercare de şapte ani, fostul judecător al ÎCCJ Florin Costiniu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă, şi omul de afaceri Marius Locic, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Completul de 5 judecători.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.