EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Sorin Oprescu: Educaţia şi sănătatea sunt doi piloni ai societăţii de care „lumea a uitat”

0

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, candidat susţinut de USL pentru un nou mandat, a declarat vineri, 01 iunie 2012, la o întâlnire cu reprezentanţii cadrelor didactice din Bucureşti că educaţia şi sănătatea sunt doi piloni ai societăţii de care „lumea a uitat”.

„O societate puternică şi prosperă se bazează pe doi piloni: educaţia şi sănătatea. Vine un moment după foarte mulţi ani când puteţi schimba cursul lucrurilor. La noi s-a încetăţenit ideea că hotărârea de partid este omniprezentă. Hotărârile de partid sunt viciate de gândiri nesănătoase. 18 ani tot am înghiţit cu toţii multe promisiuni. Încerc să fac oraşul ăsta să vă facă să simţiţi că trăiţi în el. Am văzut cu toţii ce înseamnă reduceri peste reduceri salariale şi eu sper că băieţii ăştia care sunt la guvernare să repare pe cât posibil„, a spus edilul Capitalei.

El a susţinut că dacă va fi reales primar se vor face angajări de medici în cele 800 de cabinete din şcoli şi vor deveni funcţionale cabinetele stomatologice şi, de asemenea, vor exista la mai multe şcoli apropiate maşini pentru urgenţe medicale.

„Ştiu ce înseamnă respectul şi demnitatea pentru profesori. S-ar fi putut face mult mai multe lucruri, s-ar fi putut face mai repede. Nu am putut să fac când într-o parte unii trăgeau hăis, alţii cea”, a afirmat Oprescu.

El a spus însă că în mai multe momente a avut satisfacţii când a fost sprijinit de foştii colegi de partid şi a precizat că încearcă să facă în aşa fel încât circulaţia în Bucureşti să nu mai „isterizeze” pe nimeni.

Printre proiectele de viitor enumerate de Sorin Oprescu se numără realizarea inelului median al Capitalei pe care are de gând să îl „treacă” în prima şedinţă de Consiliu General care va avea loc după alegerile locale, construirea a alte 12 pasaje pe „metoda obişnuită europeană”, „câteva parcuri”.

„Încerc să dezvolt Bucureştiul spre sud, vreau să cobor până la Dunăre cu un canal. Lacul de la Mihăileşti poate fi amenajat, lacul de la Comana la fel, altfel 56% dintre bucureşteni rămân sâmbătă şi duminică acasă”, a afirmat primarul Bucureştiului, care a spus că în centrul vechi va aduce firme cunoscute precum „Gucci”.

Referindu-se la colaborarea cu fostul premier Emil Boc, edilul şef al Capitalei a afirmat că a vorbit cu acesta de două ori. „Cu domnul Boc am vorbit de două ori în viaţa mea. Supercivilizat dar cam trombonist”.

Întrebat dacă colaborează cu actualul premier, Oprescu a declarat: „Cât o vrea să vorbească şi Ponta cu mine, sper că da”.

El a făcut apel la cei 300 de profesori prezenţi la întâlnire sală să meargă la vot pe data de 10 iunie. „Este singura posibilitate să dăm ceva într-o parte şi să mergem înainte”, a afirmat Sorin Oprescu.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.