Cabana ideală: suficient de mică încât să fie construită fără autorizaţie de construcţie

[block]0[/block]

– Designerul Robin Falck şi-a creat propria micro casă, care e suficient de mică pentru a putea fi construită fără autorizaţie de construcţie în Finlanda. Potrivit reglementărilot finlandeze, poţi evita procesul de obţinere a autorizaţiei dacă structura este mai mică decât 8,9 sau 11,9 metri pătraţi (în funcţie de locul unde se construieşte). Cu ajutorul câtorva arhitecţi locali, Falck a resuşit să-şi transforme în realitate schiţele originale, iar rezultatul este un simplu şi stilat refugiu rural.

 

Ca un omagiu pentru peisajul ce înconjoară casa, Falck a denumit-o „Nido”, care înseamnă „cuibul păsării” în italiană.

Construcţia are o suprafaţă compactă pe care se aşează, de 8,9 metri pătraţi, cu o mansardă de 4,6 metri pătraţi. Divizată pe două niveluri, “coliba” este îndeajuns de mare pentru a adăposti un dormitor, o zonă de odihnă şi un spaţiu pentru depozitat. Casa se află pe malul lacului, în sălbăticia finlandeză, cu vedere la peisajul înconjurător, vizibil atât de la parter cât şi de la mansardă.

Parterul este ocupat de o cameră de zi confortabilă cu o fereastră de efect, care lasă impresia că lumea de afară se furişează înăuntru. Fereastra generoasă permite lumii naturale să pătrundă în clădire de-a lungul zilei, în vreme ce unghiul interior o face ideală pentru a privi la stele.

Puntea de afară este locul ideal pentru o cină în frescă, echipată cu scaune pentru relaxare şi grătar. În ceea ce priveşte toaleta, cred că ne întoarcem la natură….

Falck a folosit în mare parte materiale reciclabile pentru a construi casa, iar proiectul l-a costat aproximativ 10.5000 de dolari, fără a mai socoti timpul alocat. Din păcate nu s-a putut bucura de refugiul în sălbăticie, fiind solicitat pentru a efectual serviciul militar. Dar, după un an în armată, şi-a câştigat dreptul de a se relaxa şi a petrece puţin timp liniştit în natură.

 

Galerie de imagini

Foto: Incluzând intrările din afară şi puntea, construcţia are o suprafaţă la sol de 8,9 metri pătraţi, în vreme ce casa popriu-zisă măsoară 4,6 metri pătraţi.

Foto: Casa este îndeajuns de mare pentru a adăposti un dormitor, o zonă de odihnă şi un spaţiu pentru depozitat.

Foto:  Uriaşa fereastră înclinată serveşte şi la a filtra lumina naturală în cursul zilei. Peisajul înconjurător este vizibil atât de la parter cât şi de la mansardă.

Foto: Puntea exterioară este perfectă pentru a citi o carte sau a lua cina la lumina stelelor, fiind dotată cu două scaune confortabile pentru relaxare şi un grătar.

Traducere şi editare:

Cătălina Rusin

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.