Daniel Chiţoiu: Într-o lună vom schimba legea IMM-urilor

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat, sâmbătă (2 iunie), la Timişoara, că în maxim o lună se va aproba o lege care modifică şi completează actuala lege a Întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), menită să vină în sprijinul micilor întreprinzători.

”În maxim o lună vom aproba o lege de modificare şi completare a actului normativ privind IMM-urile prin care vom simplifica toate procedurile administrative plecând de la emiterea de avize, de certificate, de autorizaţii la nivel central şi local, pe fiecare instituţie în parte.

Nu este normal ca întreprinzătorii să depună o documentaţie pentru obţinerea unui aviz, a unei autorizaţii în construcţii şi dacă vrea instituţia respectivă dă răspunsul în termen rezonabil, iar dacă nu, tot ea (instituţia, n.r.), că nu le daţi şpagă, v-o dă când vrea ea: peste un an, doi, trei. Dumneavoastră, când vă faceţi un plan de afaceri implicaţi nişte resurse financiare, materiale, umane. Nu este normal ca cel care are decizia administrativă să se opună planului dumneavoastră de afaceri’, a declarat Chiţoiu.

Citeste si:  Belgia a inceput sa ofere pilule de iod locuitorilor, in caz de accident nuclear

Ministrul a subliniat faptul că se va stabili un termen limită de răspuns pentru fiecare tip de autorizaţie, de aviz.

Chiţoiu a punctat faptul că în Minister gradul de absorbţie a fondurilor europene, până la preluarea mandatului, este de 7-10% şi că a găsit peste jumătate din dosarele depuse pentru astfel de accesări (circa 2.000 de dosare) care au o vechime mai mare de un an.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata