Banca Mondială acordă asistenţă Consiliului Concurenţei, în baza unui contract de 4,4 milioane euro

Consiliul Concurenţei, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, au semnat cu Banca Mondială un contract în valoare de 19,84 milioane lei (circa 4,4 milioane euro) prin care instituţia internaţională va acorda consultanţă în domeniul analizei operaţionale specifice concurenţei, în cadrul proiectului ‘Eficientizarea activităţii de aplicare a politicilor de concurenţă în corelare cu politicile sectoriale’.

Conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, marţi, 5 iunie, 85% din valoarea contractului reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul Social European, iar restul este asigurat din fonduri naţionale.

‘Prin acest proiect ne propunem atât consolidarea Consiliului Concurenţei ca instituţie cheie a administraţiei centrale, cât şi îmbunătăţirea acţiunilor noastre în vederea realizării misiunii de a contribui la funcţionarea eficientă a sectoarelor economice româneşti, în beneficiul consumatorilor’ a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 24 de luni şi vizează, în principal, creşterea rolului Consiliului Concurenţei în elaborarea politicilor economice conform principiilor de concurenţă, promovarea practicilor europene în domeniu, consolidarea capacităţii administrative a autorităţii de concurenţă.

Proiectul ‘Eficientizarea activităţii de aplicare a politicilor de concurenţă în corelare cu politicile sectoriale’ face parte din ‘Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative’, Axa I, aprobat prin decizia Comisiei Europene 5748/21.11.2007.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.