Daciana Sârbu: România ar putea face un brand de ţară din produsele ecologice româneşti

România ar putea face un brand de ţară din produsele ecologice româneşti, a declarat, marţi, 5 iunie, europarlamentarul Daciana Sârbu, la o conferinţă privind agricultura ecologică şi dezvoltarea rurală.

‘Ar trebui să acordăm facilităţi pentru producătorii de produse ecologice pentru a putea intra pe piaţă, mai ales dacă vrem să facem un brand de ţară din acest sector. Decât să promovămi turismul, mai bine promovăm produsele tradiţionale şi ecologice pentru că aici nu avem concurenţă. Avem acest mare avantaj că încă produc acei mici producători tradiţionali. Consider că aceştea trebuie să aibă avantaje pentru că altfel nu au curaj să proceseze şi să pună pe piaţă un produs finit’, a precizat Daciana Sârbu.

În opinia eurodeputatului PSD, principalele probleme în sectorul agriculturii ecologice sunt legate de lipsa banilor pentru promovarea produselor.

‘Lipsa banilor pentru promovarea produselor ecologice şi lupta cu marile lanţuri de magazine sunt încă mari probleme în acest domeniu. De exemplu, producătorul magiunului de Topoloveni, deşi este premiat la Bruxelles şi ar putea fi un brand de ţară, are probleme grave în a-şi vinde produsele în România, mai degrabă decât în afara ţării, pentru că nu este sprijinit’, consideră Daciana Sârbu.

Europarlamentarul român a subliniat că România poate încă să ofere produse bio şi tradiţionale, cu un gust adevărat, recunoscute la ora actuală în toată Europa.

„România este un colţ de rai pe care pe care nu prea îl mai întâlneşti în Europa şi poate să ofere produse cu un gust adevărat, produse bio şi tradiţionale, recunoscute de europeni. Consider că se pot face paşi importanţi pentru păstrarea acestor avantaje mai ales că în viitoarea Politică Agricolă Comună există bani mai mulţi şi facilităţi pentru sectorul agriculturii ecologice. Producătorii români trebuie doar sprijiniţi suplimentar pentru că nu au pârghiile necesare din punct de vedere tehnic să producă mai simplu şi mai ieftin”, a mai explicat europarlamentarul român.

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – ‘Bio-România’ a organizat marţi o conferinţa internaţională cu tema ‘Agricultura Ecologică şi Dezvoltarea Rurală’, în cadrul căreia au fost prezentat potenţialul şi dinamica acestui sector.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.