Expoziţie de artă românească şi basarabeană de patrimoniu

Expoziţie de artă românească şi basarabeană de patrimoniu destinată primei Licitaţii internaţionale de artă România – Moldova

Artmark organizează o expoziţie cu opere excepţionale de artă românească şi basarabeană, propuse în cea mai importantă licitaţie din acest sezon al pieţei româneşti de artă, Licitaţia de Vară 2012. Cea de-a patra ediţie anuală aduce o premieră: prima licitaţie internaţională Artmark se va desfăşura în sistem duplex Bucureşti – Chişinău. Vernisajul expoziţiei de la Bucureşti are loc cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în România.

Bucureşti, 4 iunie 2012

Cele aproximativ 200 de opere expuse sunt semnate de artişti valoroşi din România şi Republica Moldova, precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu, dar şi Mihail Grecu, Igor Vieru, Valentina Rusu Ciobanu, Miliţa Petraşcu, Idel Ianchelevici şi mulţi alţii.

Deschiderea expoziţiei va avea loc miercuri, 6 iunie 2012, la orele 11:00, la Palatul Cesianu-Racoviţă. La vernisaj vor participa Excelenţa Sa Iurie Reniţă, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Mircea Druc, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Iuliana Gorea Costin, Înaltul Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova, Ion Caramitru, Directorul General al Teatrului Naţional Bucureşti şi Alexandru Bâldea, directorul Casei de Licitaţii Artmark, alături de alte personalităţi culturale importante.

Toate exponatele vor putea fi achiziţionate în cadrul Licitaţiei de Vară 2012, eveniment care va uni participanţi din Bucureşti şi Chişinău. Licitaţia va avea loc pe data de 12 iunie, la J.W. Marriott Grand Hotel din Bucureşti, operele putând fi licitate şi în Republica Moldova, la Palatul Republicii (Parlamentului) din Chişinău.

Operele sunt grupate în mai multe secţiuni: Academism, Romantism, Tradiţionalism, Impresionism şi Postimpresionism, Artă modernă, Tezaur, Expresionism şi Avangardă, Postmodernism şi Contemporană. Iubitorii de artă le vor putea admira până duminică, 10 iunie, între orele 10:00 – 19:00, la sediul Artmark din Palatul Cesianu – Racoviţă.

Despre Artmark

Artmark este o casă de licitaţii de artă înfiinţată în 2008 care selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională.

În cei patru ani de existenţă, Artmark a organizat aproape 100 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare peste 10.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie. Vânzările publice (prin licitaţii de artă) ale Artmark au crescut de la 5,5 milioane de euro în 2010 la 11 milioane de euro în 2011 – într-o piaţă a vânzărilor publice care a crescut de la aproximativ 8,3 milioane euro în 2010 la aprox. 14 milioane euro în 2011.

Oferind oportunităţi de investiţie numai în opere de calitate muzeală, Artmark se implică activ şi în conservarea şi perpetuarea moştenirii culturale. Începând cu 2010, datorită iniţiativei susţinute de Artmark a unor colecţionari, mai multe capodopere ale artei româneşti vândute prin licitaţie au fost oferite expunerii publice în muzee naţionale de artă din ţară ?i străinătate.

Confirmând încă o dată dinamica în crescendo a pieţei de artă din România, Business Review Awards a desemnat recent Artmark ca fiind cea mai bună iniţiativă antreprenorială a anului 2011.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.artmark.ro.

Citește și
1 Comentariu
  1. TC spune

    Artmark va licita din nou (12 iunie) alte doua tablouri remarcabile (loc 133, 142) care apartin colectiei Dr Iliescu. Aceste tablouri impreuna cu alte sapte au disparut din casa sotiei mostenitoare d-na Iliescu fara consimtamintul acesteia sau a fiicei sale in timpuri grele pentru intreaga familie la inceputul annilor ‘80. Dupa moartea d-nei Iliescu mostenitorii legali ai colectiei ramasi in viata au aflat ca cele noua tablouri au fost “cumparate” ilegal de Cristian Teodosiu stabilit in Franta. Desi moral intreptatiti si cu poze care atesta presenta tablourilor in casa familiei Dr Iliescu, neputinta de a recupera tablourile pentru a mentine spiritul Dr Iliescu a lasat inimile mostenitorilor zdrobite. Se poate face dreptate in Romania?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.