Hunor Kelemen: UDMR este de acord cu organizarea de alegeri parlamentare anticipate

Liderul UDMR Hunor Kelemen a declarat, sâmbătă, 2 iunie, la Arad, într-o conferinţă de presă, că de principiu, Uniunea este de acord cu organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

‘Imediat după căderea Guvernului Ungureanu, noi am susţinut necesitatea organizarea de alegeri anticipate cât mai repede, acest lucru impunându-se pentru a avea un guvern rezultat în urma unui proces electoral, nu în urma unor trădări peste trădări.

(…) Însă credem că orice modificare a datei alegerilor parlamentare se poate face numai parcurgând toate etapele şi procedurile constituţionale. Nu putem accepta o soluţie prin care clasa politică face o înţelegere să încălcăm Constituţia cu toţii, cu bună ştiinţă. Procedura constituţională este aceea a dizolvării Parlamentului şi ştim cum se poate face acest lucru conform Constituţiei”, a declarat Hunor Kelemen.

Liderul UDMR a spus că Uniunea nu va accepta altă soluţie decât cea constituţională şi va respinge prin vot o altă soluţie nedemocratică.
”Nu putem accepta să încălcăm cu bună ştiinţă Constituţia, doar pentru a avea alegeri anticipate u o lună sau o lună şi jumătate mai devreme’, a declarat Hunor Kelemen.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.